KIF Örebro DFF vann komfortabelt hemmapremiären

By on 3 april, 2022
Arkivbild

Hemmapremiär för KIF Örebro DFF på Behrn Arena i den andra omgången av Damallsvenskan 2022 och Djurgården stod för motståndet.

Inledningsvis var det ganska jämt mellan bägge lagen, efter ca 15 minuter var det KIF som sakta men säkert tog över tillställningen. Hemmalaget rullade boll mellan lagdelarna på ett fint som stundtals luckrade upp Djurgården som fick jaga boll, KIF skapade en hel del målchanser i den första halvleken och var riktigt nära. I den 40 minuten av första delen kom KIFs första mål för säsongen, det var Amanda Rantanen som kunde slå in 1-0 bollen.

KIFs fina spel fortsatte i den andra halvleken där man lät bollen göra jobbet och i den 53 minuten kunde man utöka ledningen till 2-0. Med två minuter kvar av ordinarie tid vaknade Djurgårdens spelare till liv och pressade på riktigt ordentligt där man skapade många heta chanser, fyra minuter lade man på tiden vilket gjorde att gästernas chanser att kunna reducera och kanske kvittera ökade. Nu stod KIF emot på ett bra sätt och löste allt som Djurgården öste på med, 2-0 stod sig tiden ut och KIF vann sin första match för säsongen i hemmapremiären på ett bra sätt.

Tack vare vinsten ligger KIF nu på en nionde plats i serien, det har var sista matchen innan landslagsuppehållet vilket innebär att den tredje omgången spelas söndag 17 april 2022 och då möter KIF IF Brommapojkarna på bortaplan.