KIF Örebro föll åter för sent mål

By on 25 maj, 2024

Under lördagen åkte KIF Örebro till Stockholm för att ta sig an botten kolegan AIK i den åttonde omgången av Damallsvenska 2024.

Örebro jagade fortfarande säsongens första vinst när anfallsspelet inte fungerat hittills i år. AIK å andra sidan innehade tabellplatsen precis över Örebro och hade två raka förluster.

Första halvleken blev ganska händelselös men där AIK hade det mesta av spelet och Örebro mest ägnade sig åt försvarsspel. Det var ändå Örebro som hade halvlekens bästa chans på en kontring. En inte allt för händelserik första halvlek slutade 0-0.

I andra halvlek började AIK i ett högre tempo än i den första och skapade några chanser, men hemmalaget lyckades inte få till avsluten och Örebro kunde komma ikapp. Sedan blev spalat jämnare men AIK var fortfarande bollförande lag. Efter att matchen gått in i en lugnare fas så kunder sedan AIK ta ledningen i den 82 minuten 1-0. Örebro forcerade för att få till en kvittering men matchen slutade 1-0 till AIK.

Trenden fortsätter med bra försvarsspel och förlustmål i slutminutrarna och jag vet inte hur laget skall lyckas vända på detta i tid. Det har nu spelats åtta omgångar av säsongen och man har fortfarande inte någon vinst vilket nu är klart betungande för laget. Nu gäller det att få till någon form av anfall och det snarast.

Nästa match spelar KIF Örebro på torsdag den 6 juni hemma på Behrn Arena mot Brommapojkarna.

Matchfakta AIK vs KIF Örebro

• 82 minuten Mål AIK, Daniella Famili 1-0.