KIF Örebro föll i sista matchen innan landslagsuppehållet

By on 28 maj, 2023

KIF Örebro har inte direkt rosat marknaden i Damallsvenskan 2023, två vinster, en oavgjord och sex förluster på de nio inledande omgångarna har gjort att man är indragen i bottenstriden. I dagens match ställdes man mot FC Rosengård på bortaplan, en match där man föll i sista matchen innan landslagsuppehållet.

Den första halvleken dominerades stort av Rosengård som var det bollförande laget, Örebro var ordentligt tillbakatryckta där man låg riktigt lågt i defensiven. Nu var det tur att Rosengård var otroligt ineffektiva i offensiven, vad ska man annars säga när hemmalagets Olivia Schough helt fristående två meter från mål vid vänstra stolpen lyckades skjuta utanför den högra stolpen. Örebro kunde under den andra halvan av första delen komma upp i banan och få till ett par avslut på mål, trots det stora spelövertaget för Rosengård slutade första 45 oavgjort.

Det var Örebro som startade den andra halvlek med ett anfall som mynnade ut i en hörna, som däremot inte ledde till mål. Men man fortsatte att visa upp en helt annan inställning än den man hade i första, där man hade ett större bollinnehav. I den 58 minuten av halvleken fick hemmalaget en straff som förvaltades av Olivia Schough som inte gjorde något misstag och gav Rosengård ledningen, ett mål som gav energi och tre minuter senare att Olivia utökat ledningen till 2-0. Örebro fortsatte att kämpa och i den 64 minuten kom en reducering genom Örebros Maja Bodin, som kunde slå in bollen i mål och det stod 2-1. Ett resultat som stod sig tiden ut och det var Rosengård som fick med sig tre poäng.

Örebros första halvek ska man helst glömma bort snabbt, men man kom ut som ett annat lag i den andra halvleken där man visade att man var med i matchen. Nu fanns inte varken ork eller skärpa hos spelarna och man orkade inte ända fram, förlusten gjorde att Örebro ligger på den elfte platsen med samma poäng som Djurgården. Djurgården har en match mindre spelad i skrivande stund och de ligger på kvalplats, Djurgården spelar sin match i morgon måndag mot Vittsjö.

Nu väntar ett landslagsuppehåll för Örebro och när man börjar om tisdag 4 juli 2023 ställs man serietvåan Piteå, ett bra test efter att ha fått tillbaka krafterna och förhoppningsvis både bättre fysik och skärpa.

Matchfakta FC Rosengård vs KIF Örebro

• 58 minuten Mål Rosengård, 1-0 Olivia Schough på straff.
  • 61 minuten Mål Rosengård, 2-0 Olivia Schough.
  • 64 minuten Mål Örebro, 2-1 Maja Bodin.