KIF Örebro föll i jämn match på Behrn Arena

By on 26 augusti, 2022

KIF Örebro föll senast stenhårt borta mot Häcken, ikväll mötte man åttondeplacerade Piteå på Behrn Arena. Frågan innan match var hur Örebro hade hämtat sig från senaste nederlaget, som spelet såg så var man helt klart med i matchen där man tyvärr visade upp ett ineffektivt spel som gjorde att man tappade tre viktiga poäng.

Örebro inledde matchen defensivt där gästande Piteå var snäppet vassare, i den tionde minuten drog hemmalaget på sig en straff. En straff som slogs av Piteås Hlin Eiríksdóttir, tursamt för Örebro slog hon bollen över mål. Desto längre in i första halvek man kom desto mer fick Örebro att säga till om, spelet jämnades ut dock utan att spelet blev bättre. När signalen gick för halvtidsvila stod den 0-0 i matchen, en inte alltför produktiv första del.

I den andra halvleken visade Örebro ett bra mycket bättre spel sett till den första halvleken, man mer eller mindre ägde spelet med ett större bollinnehav. Hemmalaget lät bollen gå genom lagdelarna på ett bra sätt, tyvärr kom man av sig så fort man kom upp i banan till straffområdet. Väl där så spelade man bollen runt, runt, runt och runt straffområdet. Nu görs det inga mål utifrån, nu gjorde Piteå det bra defensivt speciellt efter den. 69 minuten då gästerna gjorde mål, 1-0 till Piteå efter en tilltrasslad situation.

Å andra sidan blir det inte lätt för den bollförande spelaren när inte medspelarna visar sig, alternativt drar sig undan vilket ger ett för stort avstånd för att sätta en såpass bra boll att det skulle kunna generera i en målchans. Piteå var det lag som tog chanserna när de väl fick dem, inte för att de fick speciellt många men vad gör det när man vinner matchen.

Nu föll ett ineffektivt Örebro för att man inte kunde få till avsluten, spelet fram var bra men sen föll man på eget grepp. Eller helt enkelt för att man inte var kreativa nog när det väl gällde, nu har man sju raka insläppta på två matcher. Även om man bara släppte in ett under kvällens match måste det kännas, speciellt som han inte har lyckats göra mål själva. Något som är ett måste om man vill vinna matcher, komma högre upp i tabellen.

På tal om tabell och poäng så har Örebro tolv poäng ner till negativt kval med åtta matcher kvar att spela, det kan låta ganska säkert. Men när de jagande lagen till säker plats känner paniken och inser hur lite det är kvar av säsongen är det egentligen inget som är säkert, så förhoppningsvis kommer samma känsla infinna sig hos Örebros spelare. En känsla som kanske gör att laget skärper till sig och visar upp ett vinnande spel, gärna där man går rakare upp i banan utan att konstra till det för mycket. Att göra en ”ÖSK” och börja slå långbollar funkade inte idag, det kommer nog aldrig att funka om man vill vinna.

Lördag 10 september 2022 möter Örebro IFK Kalmar på bortaplan, Kalmar är laget som ligger precis efter Örebro så vinst där är ett måste. Efter det kommer AIK söndag 18 september, Umeå IK söndag 25 september. Det är alltså tre lag på raken som ligger efter Örebro i tabellen och jagar för att komma upp närmare säker plats, tre livsviktiga omgångar där det bara är vinst som gäller.