KIF Örebro säljer Michaela Kovacs

By on 10 juli, 2023
Bild: KIF Örebro

KIF Örebro har tillsammans med Vålerenga Fotball i den norska ligan kommit överens om en övergång, och försäljning av Michaela ”Mouse” Kovacs.

Övergången gäller per omgående och Michaela Kovacs har spelat sin sista match i KIF Örebro, hon kom till KIF Örebro inför 2022 års säsong från klubben Morön BK i Elitettan.

Hon har kommit till att bli en given spelare i a-lagets startelva och populär bland supportrarna, men nu går hon vidare till Vålerenga i den norska ligan som ska kvala till Champions League.

– Det är självklart väldigt tråkigt att Mouse nu lämnar KIF Örebro. Hon har gjort det jättebra för oss och hon har tagit nya kliv som fotbollsspelare. Det är roligt för Michaela att hon nu går till en klubb som ska kvala till Champions League. Det blir en ny fas i hennes utveckling och det är själva sinnebilden av vad KIF Örebro står för. Hos oss ska spelare kunna utvecklas och ta nya kliv, säger Jonas Nilsson, sportchef på KIF Örebro, och fortsätter:

– Michaela lämnar ett stort tomrum, men jag vill samtidigt nämna att rekryteringen av en ersättare pågår för fullt.

Huvudtränare Rickard Johansson vill även han uttrycka sin tacksamhet till Michaela Kovacs för hennes tid i klubben.

– Jag är väldigt glad för Kovacs utveckling hos oss och att hon nu blir värvad. Vi visar återigen att det vi gör i KIF Örebro är väldigt bra saker och att vårt sätt att arbeta både på plan och utanför plan fungerar. Vi lyckas hitta spelare som inte haft sitt genombrott oavsett var de kommer ifrån, förädla, utveckla och skapa spelare som blir intressanta för andra klubbar. Anna Sandberg, Carly Wickenheiser, Elli Pikkujämsä, Cecilia Runarsdottir, listan börjar bli väldigt lång, säger Rickard Johansson, och fortsätter:  

– Michaela hittade vi i Morön, en spelare jag följde hela 2021 i Elitettan innan vi tog in henne till 2022 och hon har vuxit ut till en fantastisk försvarsspelare som spelar med så mycket offervilja och hon är nog den spelaren som blockat flest skott. Det är som sagt blandade känslor för mig som tränare, lite samma som när en lärare måste släppa elever vidare till nästa klass, vi hittar, utvecklar och sedan är de redo för större uppdrag och jag önskar verkligen Kovacs stort lycka till i hennes karriär! 

Michaela Kovacs spelade 42 damallsvenska matcher i KIF-tröjan och gjort 6 mål. Totalt 46 tävlingsmatcher och 7 mål.

Fotboll | Örebro
Örebronyheter

Källa: KIF Örebro

You must be logged in to post a comment Login