KIF Örebro tappade trepoängaren

By on 14 maj, 2023

KIF Örebro tog under söndagen upp kampen med IF Brommapojkarna i den åttonde omgången av Damallsvenskan 2023.

Örebro som vann senast borta mot Kalmar med hela 6-0. Brommapojkarna å andra sidan förlorade senast mot Kristianstad.

Den första halvleken började Örebro med ett piggt spel i bra tempo vilket gjorde att man tog komandot i matchen. Brommapojkarna hade inte många chanser under den första halvleken men kom upp i kontringar som kunde blivit farliga. i den 17 minuten utnyttjade Audery Harding ett misstag i Brommapojkarnas försvar och kunde sätta 0-1. Detta blev det ända målet i den första halvleken men Örebro hade bud på fler. Första halvlek skutade 1-0 till Örebro.

Örebro fortsatte domminera spelet i den andra halvleken och hade flera bud på 2-0, men i den 76 minuten så kunde Brommapojkarna utnyttja en kolission i straffområdet mellan två Örebrospelare och kvittera 1-1. Nu följde en jakt från båda lagen efter ett segermål, Örebro var klart närmast men matchen slutade 1-1.

Jag tycker Örebro gör en relativt bra match där man för spelet under stora delar, det som dock brister är avsluten där man allt för ofta väljer att skuta från positioner en bra bit utanför straffområdet. Här behöver Örebro vårda boll lite mer och kanske värdera lägena lite bättre.

Nästa match spelar KIF Örebro på söndag den 21 maj hemma på Behrn Arena mot IK Uppsala.

Matchfakta IF Brommapojkarna vs KIF Örebro

• 17 minuten Mål Örebro, Audrey Harding 0-1.
  • 76 minuten Mål Brommapojkarna, Ellen Toivio 1-1.