KIF spelade 1-1 mot Piteå

By on 29 september, 2013

Sanna Talonen räddade en poäng för KIF Örebro idag när hon i den 90:e matchminuten satte 1-1. Det var en match som hemmalaget borde ha vunnit med tanke på det stora bollinnehavet.

Det blev en händelsefattig första halvlek där KIF dominerade. Piteå hade bara ett skott på mål och det kom i slutet av halvleken. Gästerna slog bara bort bollen så fort de erövrade den i straffområdet.

Även om KIF hade mer boll och kom i anfall efter anfall blev den första halvleken mållös. Hemmalaget hade svårt att ta sig igenom Piteås försvarslinje.

Andra halvlek var bättre
Matchen kom igång i andra halvlek. Piteå tog över mer av spelet samtidigt som KIF fortfarande pressade på för att ta ledningen. Men gästernas ledningsmål kom ändå oväntat, Sofie Persson kunde sätta 0-1 i den 55:e min.

Piteå tog över mer och mer samtidigt som KIF blev frustrerade över att spelet inte funkade. Men när alla trodde att matchen skulle sluta med en bortaseger för Piteå kom KIF:s kvitteringsmål. Sanna Talonen lyckades flippa bollen över Piteås målvakt som släppte en onödig retur.