Kräftgången fortsätter för Örebro HK

By on 29 oktober, 2013

Ikväll kom sjätte raka matchen utan vinst för Örebro, man lyckades aldrig besegra FBK även om det krävdes straffar för att avgöra matchen. Det blev en jämn kamp mellan två lag som var desperat efter poäng.

Matchen var bra, tempot var högt och domarna tillät ett hårt och fysiskt spel. Men någonstans vill man att Örebro ska hålla hela perioden ut. Ikväll tog man rättvist ledningen men lät en dum utvisning i slutet av period två avgöra utgången för matchen.

Jag läste ett skämt på Facebook som handlade om de regerande Stanley Cup mästarna Chicago Blackhawks. Laget har i den nuvarande säsongen haft svårt levererar i sista perioden. Då var det någon som skämtsamt hade sagt att Blackhawks skulle lämna in ett förslag om att dra ner matchtiden till 40 min istället för 60.

Sett hur matchen såg ut idag skulle man kunna dra ner periodtiden till 10 min istället för 20. Örebro hade vunnit och tagit tre poäng om längden bara varit 10 min. Men skämt åsido, det hade iaf smakat bättre med tre poäng istället för en.

Nu får man hoppas att Örebro rycker upp sig och vinner över Luleå på torsdag. För matchen ikväll var inte dålig även om Färjestad vann med 1-2.

Det var två jämnstarka lag som klev in på isen i den första perioden. Tempot var högt och avblåsningarna få. Örebro var lite mer aktivt i anfallszon men FBK transporterade pucken väl och skapade ett par farliga skott mot mål.

Lagen spelade hårt mot varandra men domaren blåste inte för några utvisningar. Det var en tidsfråga innan det blev tjurigt på isen. Emil Kåberg spelade tuff men var även hårt uppvaktad. Mot slutet av matchen blev Tim Wallace irriterad och utmanade en FBK-spelare. Första perioden slutade 0-0.

Färjestad gick ut hårt och tog kommandot i matchen, men det var Örebro som tog ledningen. Danny Taylor fumlade i FBK-målet och Emil Kåberg hittade Thomas Enström som kunde sätta 1-0 till ÖHK.

Efter målet fick Örebro energi och låg på i FBK:s zon. Matchen hade fortfarande inte haft en utvisning men tillslut hittade domaren en. Jared Aulin blev slashad av Pontus Åberg och hemmalaget fick chansen i 5 mot 4.

Tyvärr slarvade de bort chansen när Martin Johansson åkte ut för tripping. Någon min senare hade Örebro för många man på isen. FBK fick ett guldläge i powerplay som de tog vara på. Pontus Åberg kvitterade för gästerna. 1-1 blev även periodresultatet.

Period nr tre blev precis som matchen en jämn historia, inget av lagen vill gå bort sig men samtidigt försökte man kom in på mål.

Efter en sömnig tillställning fick matchen fart igen efter ca 10 min spel. Örebro gick för att vinna och fick en stor möjlighet med ca 2 min kvar av matchen, en chans i powerplay. Men hemmalaget kunde inte avgöra och matchen gick till övertid.

Sudden Death och Straffar
En mållös övertidsperiod fick avgöras på straffar. Där var FBK starkas som avgjorde med två straffmål medan Örebro bara gjorde ett. Ikväll tog Örebro en poäng men de hade behövt tre.