Kumbro fortsätter utbyggnad av laddpunkter

By on 10 december, 2023
Foto: Kumbro.

Kumbro fortsätter utbyggnad av laddpunkter, möjligheter att ladda sin elbil är efterfrågat i Örebro. Etableringen av nya laddpunkter för elbilar runt om i Örebro kommun fortsätter.

Lagom till att kylan nu har kommit finns det nya möjligheter till att ladda sin elbil vid Lillåns IP, Grönpepparparken, Sörbyvallen och Hagatorp/Brukshundsklubben

– Vi fortsätter att hjälpa våra ägarkommuner med att etablera nya publika laddpunkter för elbilar. Denna gång några av Örebros idrottsplatser och friluftsanläggningar. Det är glädjande att vi ökar takten och vi ser fram emot att fortsätta arbetet in på det nya året, säger Peter Lilja, vd för Kumbrokoncernen.

Laddarna har en effekt på upp till 22 kW och modellen är en så kallad destinationsladdare. Det är två laddpunkter, dvs uttag, per laddbox. ChargeNode är leverantören och bilisten laddar sin bil genom att använda leverantörens app.

Förfarandet liknar hur betalningen av en parkeringsavgift brukar ske via appar, laddstationerna etableras primärt för att erbjuda verksamheter, arbetsfordon och anställda möjlighet att ladda.

– Möjligheten att ladda fordon är efterfrågat och i verksamheterna så ökar antalet elfordon successivt. Det känns därför riktigt bra att vi nu från förvaltningens sida underlättar för verksamheterna och ger möjlighet att ladda elbilar på dessa platser säger Peter Smedberg, förvaltare vid Örebro kommun, Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen.

Nya laddpunkter för elbilar

  • Lillåns IP – 2 laddpunkter
  • Sörbyvallen – 4 laddpunkter
  • Hagatorp, Karlslund – 2 laddpunkter
  • Grönpepparparkens IP – 4 laddpunkter

En laddpunkt motsvarar ett uttag.

Örebro
Örebronyheter

Källa: Kumbro

You must be logged in to post a comment Login