Kvinna från Örebro vann 63,6 miljoner

By on 22 juni, 2023
Bild: Svenska Spel

Kvinna från Örebro vann 63,6 miljoner, vill ut och resa i världen. Ett spel för hundra kronor gjorde en kvinna från Örebro till mångmiljonär, med 5+1 rätt på Eurojackpot under tisdagskvällen vann hon drygt 63,6 miljoner kronor.

− Det är helt sinnessjukt, säger vinnaren.

Tisdagskvällens dragning av Eurojackpot ledde till den största svenska spelvinsten på flera år. 5+1 rätt gav en vinst på 63 685 510 kronor och vinnaren visade sig vara en medelålders kvinna från Örebro. När Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör når henne dagen efter dragningen är det en minst sagt chockad vinnare.

− Det är overkligt och ofattbart! Jag har svårt att förstå hur det kan bli så här, är det första kvinnan säger.

Till dragningen hade hon spelat fyra rader Eurojackpot online till en kostnad av hundra kronor. Raderna rättade hon sent under tisdagen.

− Min man hade precis rättat sina rader. Han var så glad för en vinst på hundra kronor och sa ”Nu får du också rätta!”. När jag klickade upp min rättning tog rätten aldrig slut. Helt galet! Det var ren lycka, men ingen sömn den natten, berättar vinnaren med ett skratt.

Vanan att spela Eurojackpot har hon inte haft längre än något år, hon spelar några rader ibland och väljer då slumpade nummer.

Vinsten på drygt 63,6 miljoner kommer att förändra livet för örebroaren och hennes make, vilka förändringar som blir aktuella får framtiden utvisa.

− Det kommer nog ta en stund att smälta det här. Jag kommer att fortsätta jobba och leva som vanligt ett tag till. Men att kunna unna sig och sätta guldkant på livet blir skönt! Jag vill ut och resa i världen och bara njuta av livet, säger kvinnan.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe var den som fick en pratstund med mångmiljonvinnaren.

− Vilken otrolig vinst! Det är den största svenska vinsten någonsin för 5+1 rätt på Eurojackpot och den största vinsten vi delat ut under 2022 och 2023, säger han.

Vinsten kommer att betalas ut i samband med ett bankmöte där en representant från Svenska Spel Tur också närvarar.

− Det är en förlängd del av vårt spelansvar att betala ut de riktigt stora vinsterna i ett sådant sammanhang. Där kan vinnaren få ekonomisk och juridisk rådgivning för framtiden, säger Martin Ridderstolpe.

Vinnaren från Örebro önskar vara anonym.

Nöje | Örebro
Örebronyheter

Källa: Svenska Spel

You must be logged in to post a comment Login