Längdlandslaget till vc-tävlingarna i Toblach

By on 9 januari, 2017

Svenska Skidförbundet har tagit ut sex damer och sex herrar att representera det svenska längdlandslaget vid världscuptävlingarna i sprint i Toblach, Italien, den 14–15 januari.

En för svensk del mycket framgångsrik Tour de Ski avslutades igår och tourdeltagarna ska nu återhämta sig och ladda om batterierna. Samtidigt drar ett annat gäng åkare på sig den svenska landslagsdräkten för att tävla i sprintvärldscupen i italienska Toblach.

Fyra av de sex damer som ska tävla i helgen ligger topp 30 i den totala sprintvärldscupen. Bäst av dem är Hanna Falk på en sjätteplats. Hanna kom på pallen i både Lillehammer och Davos före jul. Men här finns även Jonna Sundling på en 17:e plats, Ida Ingemarsdotter på plats 19 och Jennie Öberg på plats 29. I toppen ligger norskorna Maiken Kaspersen Falla och Ingvild Flugstad Östberg. Trea ligger svenskan Stina Nilsson, som efter intensivt och framgångsrikt tävlande på touren tar en tävlingsfri helg.

På herrsidan är två av de sex deltagarna topp 30 i den totala världscupen. Teodor Peterson ligger sexa efter en pallplats och ytterligare en finalplats före jul. Emil Jönsson ligger tia i totalen. Cupen leds av ryssen Sergei Ustiugov, som vann årets Tour de Ski. Tvåa ligger Finn Haagen Krogh, Norge.

Förbundskapten Rikard Grip har gott hopp om nya fina svenska placeringar i helgens individuella sprint och teamsprint i fri stil:
Vi har haft fantastiska framgångar i både Tour de Ski och i helgens Skandinaviska cup i Lahtis där vi hade hela fyra pallplatser i sprint. Nu tar vi nya steg mot fler världscupframgångar i Toblach.

Landslaget till världscupen i Toblach 14–15 januari

Damer
Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge SK, Anna Dyvik, Falun-Borlänge SK, Hanna Falk, Ulricehamn IF, Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK, Jonna Sundling, IFK Umeå, Jennie Öberg, Piteå Elit.

Herrar
Emil Jönsson, Anna&Emil Sportklubb, Gustav Nordström, Borås SK, Teodor Peterson, IFK Umeå, Erik Silver IFK Umeå, Oskar Svensson, Falun/Borlänge SK, Karl Johan Westberg, Borås SK.

Sport | Skidor
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login