Cafékväll om uppdrag för Barn och familj och Funktionsstöd

By on 10 maj, 2024
Bild: Askersunds kommun

Torsdagen den 16 maj klockan 16.30-18.30 arrangeras en cafékväll i Kulturhuset Sjöängens foajé i Askersund, för personer som utför uppdrag och tar emot insatser inom områdena Barn och familj och Funktionsstöd.

Detta är också ett tillfälle för rekrytering, så den som är nyfiken och känner att de vill göra en insats är också varmt välkommen.

Nu under våren 2024 pågår en rikstäckande kampanj för att rekrytera fler personer till uppdrag som kontaktperson, familjehem och kontaktfamilj, bland annat genom information i sociala och traditionella medier. Kampanjen har tagits fram av Socialstyrelsen i samarbete med landets kommuner.

Under perioden kampanjen pågår nationellt arbetas det även lokalt i Askersunds kommun, för att locka fler till olika uppdrag och här omfattas även kontaktpersoner inom Funktionsstöd. Cafékvällen den 16 maj är ett sätt att rekrytera fler uppdragstagare.

– Med den här cafékvällen vill erbjuda en trevlig stund för gemensam fika där även tid för erfarenhetsbyte finns. Kvällen kommer dessutom att innehålla information om olika uppdrag som ledsagning, kontaktperson inom Funktionsstöd och kontaktfamilj och familjehemsuppdrag inom Barn och familj. Det blir även samtal på scen med några av våra nuvarande uppdragstagare, säger Hanna Hedelius, familjehemssekreterare på Askersunds kommun.

Anmälan till cafékvällen ska ske senast måndag den 13 maj, information om anmälan finns på kommunens hemsida och Facebook-sida.

Askersund
Örebronyheter

Källa: Askersunds kommun

You must be logged in to post a comment Login