Lillåträffen firar 25 år

By on 1 september, 2017

Träffpunkten i Lillån firar 25-årsjubileum med en rad aktiviteter 4–8 september. ”Lillåträffen” är en öppen verksamhet som vänder sig till boende i området och andra besökande seniorer, med syfte att skapa social samvaro. Träffpunkten erbjuder flera aktiviteter alla veckodagar och drivs av en grupp engagerade volontärer, som i dagsläget är cirka 25 personer.

Invigning på torget
Jubileumsveckan invigs måndagen den 4 september kl. 10 på torget i Lillån. Medverkande: Gun Carlestam Lewin, 1:e vice ordförande Vård- och omsorgsnämnd väster och Carin Neanro, enhetschef Frivillig och hälsofrämjande enheten, Vård och omsorg, Örebro kommun.

Under veckan får besökarna möjlighet att ta del av aktiviteter som erbjuds på träffpunkten; prova på Qigong eller boule, besöka fotocafé, lyssna på Stenbosångarna, smaka på lättare lunch från matlagningsgruppen m.m.

Välkomnar fler besökare!
Lillåträffen har runt 4 000 besök varje år men ser gärna att fler besökare hittar dit.

– Det är en glädje att se när ensamma och nyinflyttade kommer till oss och hittar nya vänner i vår gemenskap, säger Ebbe Lindblom, aktiv volontär på Lillåträffen sedan 14 år.

Ebbe är bland annat ledare för fotocaféet och deltar också i engelsk konversationscirkel och matlagning för herrar.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login