Lindesbergs Bio får ytterligare krisstödsmedel

By on 30 september, 2022
Bild: LindeKultur

Svenska Filminstitutet har fördelat ytterligare totalt 35 miljoner kronor i krisstödsmedel för stabilisering och omställning till 153 biografer över hela landet, däribland Lindesbergs Bio (Folkets Hus) som drivs av det kommunala bolaget Besök Linde AB och får 23.373 kronor i denna omgång.

Två år av pandemi har påverkat biografpubliken och därmed biografernas ekonomiska stabilitet. Nu delar Svenska Filminstitutet ut ytterligare 35 miljoner av regeringens speciellt avsatta krisstödsmedel för att hjälpa biograferna med stabilisering och omställning. Pengarna kommer bland annat att gå till upprustning och marknadsföring, något som är viktigt för att kunna locka tillbaka publiken till biograferna.

– Hösten och vintern blir väldigt viktiga perioder för biograferna och vi hoppas på en stabil publiktillströmning för att hjälpa till att stabilisera biografernas ekonomi och kunna behålla den utbredda biografstruktur som finns idag. Det är därför viktigt att Filminstitutet ges möjlighet att fortsätta stötta visningssektorn på lång sikt och skapa en hållbar infrastruktur, säger Helena Simonsson, tf enhetschef Distribution & visning.

Kultur | Lindesberg
Örebronyheter

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login