Lokalt | 100 000 kronor i donation till Nyckelfonden

By on 1 februari, 2016

Stiftelsen Nyckelfonden har mottagit en donation på 100 000 kronor från den ideella föreningen Café Knuten i Hallsberg.

Under trettio års tid har vi i vår caféverksamhet Knuten sparat ihop pengar. I samband med vårt 30-årsjubileum har vi valt att donera pengar till Nyckelfondens verksamhet. Vi tycker att det är bra att stödja den medicinska forskningen lokalt, säger Eivor Dyborn, ordförande i föreningen Café Knuten.

Jubileet som äger rum den 1 februari kommer att firas med tårta och underhållning på Dagcentralen Knuten på Nytorgsgatan 6 i Hallsberg. Alla som är engagerade i föreningen Café Knuten arbetar ideellt och deras huvudverksamhet är caféet som är öppen för allmänheten. Under åren som gått har de haft många olika uppskattade aktiviteter för de äldre i Hallsbergs kommun.

Det är fantastiskt och vi tycker att det är jätteroligt att föreningen Café Knuten tänker på vår lokala forskning i länet. Forskning är en förutsättning för utveckling av Hälso- och sjukvården. Med dessa pengar kan vi på Universitetssjukhuset fortsätta det livsviktiga arbetet med att hitta orsaker till olika sjukdomar, minska komplikationer och förbättra behandlingsmetoder. En gåva till Nyckelfonden är värdefullt för alla, säger Annika Rosdahl, stiftelseansvarig i Nyckelfonden.

För att vi ska kunna stödja den medicinska forskningen vid Universitetssjukhuset Örebro är det viktig att Nyckelfonden får bidrag, säger Bo Anderson, styrelseordförande i Nyckelfonden. Vår verksamhet är beroende av bidrag från både privatpersoner, organisationer och företag samt testamenten. I mars kommer Nyckelfondens styrelse att presentera vilka forskare och forskargrupper som erhåller bidrag från Nyckelfonden i år.

Under förra året delade Nyckelfonden ut 6,5 miljoner kronor till 17 olika forskningsprojekt på Universitetssjukhuset Örebro.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login