Lokalt | Bidra till en bättre miljö – ät vegetariskt under en vecka

Av på 8 september, 2015

Vill du äta mer vegetariskt, men tycker det verkar krångligt? Nu kan du få massor av tips och inspiration inom det gröna köket och dessutom chansen att vinna en vegetarisk matkasse! Anta utmaningen och anmäl dig till ”Gröna veckan” – en del av Klimatsmart vardag i Örebro kommun.

Favorit i repris
Utmaningen pågår under september månad och är en favorit i repris från förra året.

Du anmäler dig på blogg.orebro.se/klimatsmartvardag.

Gensvaret från förra årets gröna vecka var väldigt positivt och det blev en av våra populäraste utmaningar. Jättekul att så många örebroare vill prova på det gröna köket, säger Elsa Fries, projektledare vid Enheten för hållbar utveckling.

Du gör skillnad!
Köttkonsumtionen står för hela 18 procent av vår totala klimatpåverkan – vi kan alla bidra till att minska vår klimatpåverkan genom att dra ner på köttet och äta mer grönt.

Örebro kommun har under flera år arbetat aktivt med att minska köttet inom de egna köken genom konceptet Smartare mat. Den här gången är målgruppen medborgarna – alla som bor i Örebro med omnejd.

För en bättre miljö
”Gröna veckan” är en i raden av utmaningar som erbjuds inom Klimatsmart vardag. På bloggen för Klimatsmart vardag kan du testa din egen klimatpåverkan, läsa mer om utmaningar, ställa frågor, lämna synpunkter och få tips som sparar både pengar och miljö. Under ”Gröna veckan” kommer dagens aktuella recept att finnas tillgängligt på bloggen.
– Du kan också följa oss på Facebook, avslutar Elsa Fries.

Läs mer på blogg.orebro.se/klimatsmartvardag.

Lokalt
Örebronyheter

Foto: Anne Dillner/Scandinav Bildbyrå

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in