Lokalt – Byt liv-kampanj ska få fler till Örebro

Av på 13 november, 2016

Ute i världen pratas det om ett talangjaktskrig och många av Örebroregionens arbetsgivare säger sig ha svårt att hitta rätt kompetens. Genom kampanjen Byt Liv kan regionens invånare vara med och rekommendera vänner att söka jobb här och arbetsgivare får draghjälp att nå ut på ett annorlunda sätt.

Kampanjen går ut på att någon fyller i ett tipsformulär på nätet och sen länkar tipset till en person via sociala medier eller e-post. Målet är att få fler sökanden från andra delar av landet till lediga tjänster i regionen.

Alla har vi säkert någon vi saknar och önskar att vi hade närmare oss och nu får Örebrolänningarna chansen att personligen tipsa personer om att flytta hit på ett kul och annorlunda sätt, säger Anna Iderot Bjelke, marknadsstrateg på Örebrokompaniet. De som redan har en anknytning eller känner människor som bor i regionen är också lättare att få att flytta hit. Nuförtiden är det dessutom många som i första hand väljer en plats och inte ett jobb när man bestämmer var man vill bo och leva, fortsätter Bjelke.  Man vill ha ett bra liv för sig och sin familj, inte bara ett jobb.

Kampanjen har initierats av Örebrokompaniet och Handelskammaren Mälardalen som en del i arbetet med att locka fler så kallade yrkesmässiga talanger till regionen. Det är en uppföljare till den uppmärksammade kampanjen Skaffa ett liv som genomfördes för ett par år sen tillsammans med IT-företagen i regionen. Den här gången kan alla branscher vara med men tjänsterna som lyfts fram är främst ledande befattningar, specialisttjänster eller jobb som är svåra att tillsätta.

I länet saknar runt var tredje arbetsgivare den kompetens de efterfrågar och siffran är ännu högre inom det offentliga visar mätningar som Arbetsförmedlingen gjort. Anette Holm är projektledare på Handelskammaren och berättar att de satsar stort på att hjälpa sina medlemmar att utvecklas och då är det avgörande att få tag på rätt kompetens. Men man måste inte vara medlem hos oss för att få vara med i kampanjen tillägger Antte Holm.

Förutom att nå ut och få fler att söka sig till Örebro handlar kampanjen om att öka kännedomen om Örebroregionen i landet. En kännedomsundersökning Örebrokompaniet tagit fram visar att 13 % av svenskarna inte upplever att Örebro har ett starkt näringsliv. – Det vill vi ändra på inflikar Anna Iderot Bjelke. Örebro som plats konkurrerar inte bara med Västersås och Karlstad kring att locka besökare, inflyttande och etableringar, utan med platser i hela världen. Globaliseringen och digitaliseringen påverkar även oss och vi måste öka kännedomen om Örebro och regionen för att vara konkurrenskraftiga, avslutar Bjelke.

Den som vill tipsa en person fyller enkelt i ett personligt utformat formulär på nätet som sen länkas till den inbjudna personen via sociala medier eller e-post. Kampanjen är framtagen i samarbete med reklambyrån Lebowski.

Länk till tipssidan >>

Länk till Flytta till Örebro >>

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in