Lokalt | Manpower i stort behov av kompetens – 150 lediga jobb i Örebro

By on 14 april, 2015

Manpower behöver akut rekrytera ytterligare cirka 2 000 personer mellan 18-25 år som en följd av en markant ökad efterfrågan på kompetens. Det är både tillsvidare- och visstidsanställningar inom en rad yrkesområden som är aktuella, till exempel lager, kundtjänst, truckförare, processoperatörer och olika typer av montörer. Det är både inhyrd personal och sommarjobbare som efterfrågas.

Jobben finns på ett 15-tal orter över hela landet från Malmö i söder till Luleå i norr. Störst efterfrågan förutom i storstadsregionerna är det i Trollhättan, Borås, Örebro och Falun. Andra yrkesområden som är aktuella förutom de som nämnts ovan är slaktare, CNC-operatörer, inkassorådgivare samt maskinoperatörer.

Vi ser en mycket stor efterfrågeökning inom främst industri, lager och kundtjänst och det är i första hand unga människor som efterfrågas. Sammantaget ger detta en tydlig signal om att arbetsmarknaden är på väg mot en mycket aktiv period. Samtidigt har vi fått allt svårare att hitta rätt kompetens så nu hoppas vi verkligen att vi kan hitta de ungdomar vi söker, säger Mikael Jansson, VD för Manpower Sverige.

Att arbetsmarknaden går upp syns även på antalet lediga jobb på Sveriges största rekryteringssajt manpower.se som ökat från cirka 6 000 till 22 000 på bara ett år. Även Konjunkturinstitutet har räknat upp sina prognoser både för 2015 och 2016.

Orterna som i störst utsträckning behöver kompetens under den närmaste tiden:

Göteborgsregionen ca 300 jobb
Malmöregionen ca 250 jobb
Stockholmsregionen ca 200 jobb
Trollhättan ca 200 jobb
Borås ca 160 jobb
Örebro ca 150 jobb
Falun ca 90 jobb

www.manpower.se >>

Regionalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login