Lokalt | Ökad renoveringstakt hos Öbo

Av på 23 oktober, 2015

ÖrebroBostäder AB (ÖBO) renoverar ungefär 250 bostäder varje år och nu går startskottet för ytterligare 155 bostäder i ÖBOs äldre bebyggelse.

Stadsdelen Norrby ligger norr om Örebros centrum och är byggd mellan 1956 och 1964. Husen är slitna och omoderna med läckage från gamla avlopp och vattenledningar och har badrum och kök som inte lever upp till moderna krav på en god boendemiljö. Därför är det glädjande att ÖBO nu planerar att renovera 48 lägenheter på Tallbacksvägen 19-21, Norrbygatan 19-25 samt Höglundagatan 14-16. Ombyggnationen beräknas starta under hösten 2016 och hyresgästerna kan flytta in i nyrustade och helt moderna bostäder under 2017.

Den andra stadsdelen som ska renoveras är Markbacken som uppfördes 1958 till 1963. Där har vi en planerad ombyggnation i tre etapper. Den första etappen består av 102 lägenheter och är redan påbörjad. Den andra etappen, Lertagsgatan 17-37, kommer igång under december 2015 och den tredje etappen, Lertagsgatan 39-61, startar i februari 2017. Totalt är det 311 bostäder i Markbacken som ska renoveras.

Många av ÖBOs renoveringar kräver evakuering av de boende under ombyggnadstiden. De som måste flytta erbjuds likvärdig ersättningsbostad och kan efter renoveringen välja att bo kvar där eller flytta tillbaka till sin tidigare, nu upprustade och moderna bostad. Vid en återflytt ges möjlighet till personliga tillval. En flytt är ett tungt arbete för vem som helst och därför hjälper ÖBO alltid till med ut- och återflytt för att underlätta evakueringen för de boende. Som en extra trygghet finns alltid en särskild kontaktperson tillgänglig under evakueringsperioden som bistår hyresgästerna på olika sätt.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in