Lokalt | Örebro Hockey planerar inför framtiden

Av på 25 mars, 2015

Örebro Hockey kallade till presskonferens för att prata om framtiden, Pontus Gustavsson och Kenta Johansson berättade att samtliga var väldigt nöjda med den gångna säsongen där det sportsliga överskred alla förväntningar.

Man fortsatte sedan med att berätta vilka spelare som lämnar truppen efter året och dom är: Tomas Skoogs , Jared Aulin, Brian Willsie , Peter Zamorsky och Johannes Jönsson. Utöver spelarna får även Håkan Åhlund kliva åt sidan och kommer ersättas av Lars Ivarsson från J20.

Känslan efter det beskedet är väl mest att det känns oerhört sorgligt att Jared Aulin inte får fortsatt förtroende, en spelare som i mina ögon blivit helt fel använd i år och inte riktigt fått chansen att spela på den nivån som han själv vill.

Tittar vi sen på ny förvärven så ser det ganska tunnt ut:

Peter Andersson back som tillhör Vancovers organisation som tidigare spelat i Örebro, är en offensiv stor back med bra skott som skatt tillföra offensiva krafter.

Alexander Hellström back som kommer närmast från Björklöven som också är en stor tung back med defensiva egenskaper som tidigare i karriären setts lite som en buse !!!

Greg Squires forward från Oskarshamn som kommer tillföra massor med energi i det offensiva spelet (44 poäng i år) men har mycket att lära i det defensiva spelet

Joel Mustonen forward som senast spelat i Pelicans i finland och är en ung forward som både kan spela center och ytter forward, en spelare med hög utvecklings potential

Ska man göra en tidig bedömning så ser det lite tunnt ut på inkontot för Örebro Hockey, det kommer behövas minst en spelande back till för att truppen skall vara lika bra som i år, hoppas Pontus och gänget hittar det innan första samlingen den 4:e Maj så hela truppen hinner spela ihop sig rejält innan säsongen börjar.

rickard-rille-bergerRickard Berger, Sport | Hockey lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in