Lokalt | Örebro vill stå värd för Löfvens samling

Av på 11 september, 2015

Statsminister Stefan Löfven vill få till ett brett och gränsöverskridande möte om integration. Just en sådan samling är sedan länge initierad av en allians mellan närings- och föreningsliv liksom civilsamhället i Örebro. Mötet som går under namnet Open Up! vill bidra till ett integrationsarbete av världsklass.

Open Up! i Örebro har hittills lockat till sig toppnamn från både näringsliv, forskning, föreningsliv, politik och civilsamhället. Målet har varit att sprida goda idéer och hitta nya kreativa lösningar på de integrationsproblem som hela Sverige tampas med.

Det känns fantastiskt lovande att politiken vaknat och ser behovet av en nationell samling, säger entreprenören Brittinger Örenius, en av initiativtagarna till Open Up! Vi behöver ett tätt samspel mellan olika arenor och nätverk om integrationen ska ta verklig fart. Dessutom behöver vi starkare lösningsfokus i alla samtal.

Olika röster
Open Up! som äger rum den 12-13 november på Conventum Kongress samlar röster som Fredrik Reinfeldt, fd statsminister, Joakim Palme ordf Delmi, Pia Anderberg HR-chef Axel Johnson, Jens Spendrup ordf Svenskt Näringsliv, Birgitta Ohlsson fp, Charlotta Stenhem, Örebro Läns idrottsförbund och unga innovatörer som Amelie Silfverstolpe, Michel Issa, Maja Mutsson och Navid Modiri m fl. Totalt deltar ett 20-tal föreläsare och inspiratörer.

Inbjudan till Löfven
Initiativtagarna hoppas nu att Löfven ska ansluta och samspela för att gå i mål med ett möte som bygger på stark folklig förankring och som kan göra skillnad för lång tid framöver:

Vår lokala allians sänder en personlig inbjudan till Löfven nu på morgonen, i snart ett års tid har frivilliga krafter och gräsrötter arbetat att få till ett möte med stark folklig förankring, här finns den plattform politiken behöver för att nå ut brett i landet, säger initiativtagare nummer två, Sofia Strömberg.

Bredd av partners
Bakom initiativet Open Up! står bl a Svenskt Näringsliv, E-On, Axel Johnson AB, Örebro läns idrottsförbund, Teskedorden, ÖSK Fotboll, KIF Örebro, Nerikes Allehanda liksom en lång rad volontärer och entreprenörer. I dagsläget har Open Up! över 800 sympatisörer från hela landet på Facebook.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in