Lokalt | Se direkt i mobiltelefonen när återvinningsstationen töms och städas

Av på 14 februari, 2015

Att du som återvinnare kan hitta var närmaste återvinningsstation står på FTI hemsida är inget nytt. Nu utökas informationen om återvinningsstationerna. Från den 11 februari visas även datum och tid för när tömning och städning sker och du kan se detta direkt i din mobiltelefon. Med en genväg på skärmen i mobiltelefonen kan du snabbt och enkelt nå den informationen, även om du befinner dig på en ort i landet du inte känner till.

Börjar din kasse eller kärl bli fullt med använda förpackningar och tidningar? Undrar du när behållaren för plaståtervinning töms nästa gång på närmaste återvinningsstation? Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) utvecklar nu informationen på sin hemsida www.ftiab.se för att underlätta vardagen för återvinnare och svara på deras frågor. Från februari bjuder FTI in hela landet i utvecklingsarbetet med hemsidan och ber om synpunkter och förbättringsförslag.

  • Nu lägger vi ut information på hemsidan om när vi tömde eller städade återvinningsstationen senast och när det är planerat att göras nästa gång. Vi hoppas att den här servicen ska underlätta vardagen för hushållen, säger Henrik Nilsson, planeringschef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI). Saknas information om dag eller tid för tömning eller städning på en återvinningsstation, så kan du kontakta oss och anmäla det. Vi välkomnar att på flera sätt snabbt få vetskap om när avvikelser sker på återvinningsstationerna, för att åtgärda dem.

FTI arbetar målinriktat för att öka återvinningen i landet. Med den utökade informationen på hemsidan vill man öka samverkan med landets alla återvinnare i det kontinuerliga arbetet med att se till att återvinningsstationerna är rena och snygga och blir en naturlig plats att gå till för fler.

  • Vi vill vara tillgängliga och snabbt sprida den information vi har vidare. Eftersom kundtjänst inte är bemannad efter kl 20.00 på vardagar och efter kl 16.00 på helger, så är hemsidan en viktig kanal. Därför finns länken till var man hittar närmaste återvinningsstation redan på startsidan, säger Annica Dahlberg, informationschef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI). Och när du hittat rätt återvinningsstation får du nu också uppgift om datum och tid för tömning och städning. Du kan också se förklaringar till vad avvikelser kan bero på.

Mycket ska bli mer och FTI har därför stort fokus på att få fler att återvinna sina förpackningar och tidningar. Som återvinnare bidrar du aktivt till att dessa stannar kvar i kretsloppet. Återvinning bidrar miljömässigt vid tillverkning av nya förpackningar, nya produkter, nytt glas och nya tidningar. Genom att återvinna sparar vi på jordens ändliga resurser. Det blir win-win för alla och miljömässigt ger det vinst varje gång!

Grovsopor är inte förpackningar och lämnas därför till kommunens återvinningscentral.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in