Lokalt – Stark tillväxt för Örebrobaserade wec360°

By on 21 september, 2016

Det Örebrobaserade utvecklings- och visualiseringsföretaget wec360° fortsätter att växa. Omsättningen under första halvåret 2016 var 12,6 miljoner kronor. Det är närmare tre miljoner mer än motsvarande period förra året, då halvårsomsättningen var cirka 9,6 miljoner kronor. Resultatet i halvårsbokslutet blev 2,1 miljoner (1,8).

Framgångarna för med sig att personalgruppen nu har utökats med flera nyckelpersoner, samtidigt som företaget flyttar till de klassiska Bio Rio-lokalerna på Klostergatan i centrala Örebro.

wec360° använder 3D-teknik, Virtual Reality (VR) och Augmented Reality (AR) för att presentera byggprojekt, redan innan byggstart. Tekniken gör det möjligt att se hur en byggnad, med inredning och omgivning, solläge med mera, kommer att vara utformade när den är färdigbyggd. En lägenhetsköpare kan på så sätt få hjälp att välja sin nya bostad, inreda den och se resultatet redan när ritningen ligger på ritbordet.

Företaget, som har kontor i Örebro och Solna, har nyligen anställt en ny projektchef samt säljare och projektledare. wec360° har 16 anställda i den egna organisationen, samt ett stort antal medarbetare och underleverantörer, både i Sverige och internationellt.

Vi räknar med att fortsätta växa. Allt fler byggprojekt använder denna teknik för att ge lägenhetsköparna kunskap och trygghet, så de känner sig säkra i sin stora satsning, att köpa en ny lägenhet, det säger Mattias von Corswant, som är grundare och delägare i wec360°.

Men samtidigt ser vi stora möjligheter att kunna använda den här tekniken även inom andra branscher, säger han.

Ekonomi | Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login