Lokalt | Stort intresse för Veteranmarschen 2015

Av på 15 april, 2015

I augusti går Veteramarschen från Örebro till Stockholm. Redan en vecka efter att anmälan öppnade är intresset rekordstort för årets marsch. Närmare 40 personer har redan anmält sig – högt över tidigare års siffror – och kommunerna längst marschvägen har visat stort intresse för marschen.

Veteranmarschen 2015 kommer gå från slott till slott, med start vid Örebro slott den 14 augusti och målgång vid Stockholms slott den 22 augusti. Marschdeltagarna väntas i år bli fler än någonsin och de kommer passera Arboga, Köping, Västerås, Eskilstuna, Strängnäs, Enköping och Bålsta på sin väg från Örebro till Stockholm.

Kommunerna välkomnar marschen
Kommunerna längs marschrutten är redan mycket positivt inställda till evenemanget, och många av dem är med och välkomnar marschen när den anländer deras kommun, eller är med och stöttar det ideella arbetet med marschen på annat sätt.

Danska veteraner går med i marschen
Precis som tidigare år kommer Veteranmarschen att få internationellt besök. Det danska veteranförbundet har redan anmält 15 personer som kommer gå med Veteranmarschens sista etapp med målgång vid Stockholms slott. Då kommer även deltagarna från Lilla Veteranmarschen – som anordnas för andra året i rad – att ha en återsamling och gå tillsammans med Veteranmarschen.

– Det kommer bli en riktigt bra Veteranmarsch i år, det är jag övertygad om, säger marschansvarige Lars-Göran Nyholm. Vi ligger bra till i planeringen och har rekordmånga anmälda redan, så allt ser bara jättelovande ut. Det här ser vi verkligen fram emot.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in