Lokalt | ”Svenska MDS- & AML-Dagen”: Temadag i Örebro den 10e september

By on 6 september, 2016

I samband med den årliga blodcancermånaden september kommer Blodcancerförbundet att uppmärksamma blod- och blodcancerdiagnoserna ”Myelodysplastiskt Syndrom” (MDS) samt ”Akut Myeloisk Leukemi” (AML) med Svenska MDS- & AML-Dagen. Den 10e september kommer nämnda temadag att äga rum på Elite Stora Hotellet i hjärtat av Örebro. Alla som vill är välkomna till detta kostnadsfria arrangemang!

Syftet med Svenska MDS- & AML-Dagen är främst att sprida kunskap kring två relativt ovanliga diagnoser till patienter, närstående, hälso- och sjukvården samt allmänheten. ”Vi vill uppmärksamma hur det är att leva med en blod- eller blodcancerdiagnos, och även belysa den fantastiska forskning som bedrivs inom blodcancerområdet. Det är viktigt för oss att sprida hopp till våra medlemmar, samtidigt som vi vet att temadagar som denna är ett utmärkt tillfälle att utbyta erfarenheter och få stöd av andra påverkade av en liknande diagnos som en själv ” säger Förbunds- & Affärsutvecklingsansvarige på Blodcancerförbundet Christian Pedersen. 

Två experter inom MDS respektive AML, läkarna Bengt Rasmussen och Bertil Uggla från Örebro Universitetssjukhus, kommer att tala under dagen om bland annat nya behandlingar och nuvarande forskning. Dessutom innehåller Svenska MDS- & AML-Dagen en föreläsning av kontaktsjuksköterskan Kristina Eklöf från Karolinska Universitetssjukhuset, samt även en engagerande patientberättelse av MDS-patienten Bo Karlsson. ”Efter tio år med blodcancer blev jag botad av en stamcellstransplantation och fick ett nytt liv. Jag hade tur som hittade en donator bland drygt tio miljoner stamcellsdonatorer, och vill gärna inspirera andra med min historia” låter Bo hälsa. 

Alla intresserade är välkomna att anmäla sitt intresse till Svenska MDS- & AML-Dagen genom att ringa till Blodcancerförbundets kansli på 08 546 40 540 vardagar mellan 09.00-12.00. Vi tar inget inträde och hoppas på full uppslutning! Det är begränsat med platser, varpå det är först till kvarn som gäller.

Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login