Månadsgivandet till stöd för klimatdrabbade barn har ökat

By on 5 december, 2022
Foto: Barnfonden

Giving Tuesday är en dag som instiftats för att hylla och synliggöra givandet i vårt samhälle. Barnrättsorganisationen Barnfonden, som arbetar för att ge klimatdrabbade barn i världen trygghet och en bättre framtid, har märkt av ett ökat intresse för månadsgivande under 2022. Åldersgruppen med störst ökning är personer födda på 60-talet där det blivit fyra gånger så många givare jämfört med 2021. Även bland yngre män syns en ökning, bland annat är manliga 90-talister mer benägna att ge än förut.

För organisationer som Barnfonden är människors vilja att skänka pengar en viktig del av verksamheten. Varje enskild givare är viktig och är med och gör en insats för att världen ska bli lite bättre. Under året har Barnfonden satsat extra mycket på att värva nya månadsgivare, och det har gett resultat.

60-talisterna ökade sitt månadsgivande mest

Den grupp som växte mest jämfört med förra året är 60-talister. Andel personer födda på 60-talet som blev månadsgivare under 2022 är fyra gånger högre än året innan, dock från en relativt låg nivå. Tätt efter kommer 70-talisterna och på tredje plats kvalar personer födda på 80-talet in.

Ökat intresse bland yngre män

Barnfonden har också märkt av ett ökat intresse bland yngre män att bli givare, en grupp som traditionellt sett är sämre på att skänka pengar till organisationer. Bland annat har antalet manliga månadsgivare födda på 90-talet ökat med 183 procent från förra året.

”Genom att vara tydliga och ge konkreta exempel på vårt arbete har vi lyckats nå ut till en målgrupp som det generellt är svår att engagera. Utöver yngre män når vi alla de som tycker att barnen är vår framtid och att vi är skyldiga att lämna efter oss en värld som är bättre än den är idag. Det är glädjande att allt fler vill bidra aktivt för att säkra tryggheten för klimatdrabbade barn”, säger Susanne Melms, värvningsansvarig på Barnfonden.

Sverige
Örebronyheter

Källa: Barnfonden

You must be logged in to post a comment Login