Marcus Ericsson tog en femteplats

By on 22 april, 2024
Arkivbild, Foto: Karl-Johan Sandberg

Under lördagskvällen var det dags för det andra racet i Indycar serien nämligen stadsracet i Long Beach.

Till racet hade Marcus Ericsson kvalat in på en femteplats, Felix Rosenqvist det andra stora svenska hoppet hade tagit pole position. Linus Lundqvist den svenska rookien kvalade in på en 17 plats. Racet kördes över 85 varv och 270 kilometer, tillgängligt fanns 200 sekunder push to pass om max 20 sekunder åt gången.

Marcus hade haft en stökig start på säsongen där hans bil gick sönder i det första racet och där han kraschade i prono racet på Thermal.

I starten tog Marcus in en plats samtidigt som Felix tappade en position, Linus höll sin opssition. På sjätte varvet gick Marcus om Felix och tog sig upp på en tredje plats. Efter några varv lyckades Felix få ordning på sin bil och blev liggande på en sjätte plats. På det 15 varvet kom den första gulflaggen när dansken Christian Rasmussen satte bilen i muren. Marcus valde att inte gå i depå under gulflaggen och låg på en andra plats när racet startade om. På 30 varvet gick Marcus i depå och kom ut på en 15 plats och hade efter det problem att passera Palou. Efter att det gäng som gick i depå först gjort sitt andra depå så låg Marcus på en fjärde plats på varv 55. På 61 varvet kom Marcus ut från sitt andra depå stop och då på en åttonde plats. Marcus tog sig sedan upp till en femte plats, men lyckades mot slutet inte ta sig förbi Newgarden och femteplatsen blev slutresultatet. Felix slutade på en nionde plats och Linus slutade på en 13 plats.

Vann gjorde Scott Dixon, tvåa Colton Herta, trea Alex Palu, fyra Josef Newgarden, Fema Marcus Ericsson.

Ett bra race från Marcus sida och hade det inter varit för ett långsamt första depå stopp kunde detta absolut slutat på en pallplats, nu ser vi fram mot nästa helg då man kör på Barber Motorsport Park i Alabama.