Maria Andersson blir projektledare för SM-veckan vintern 2015 i Örebro

Av på 7 november, 2013

Nu är det klart att Maria Andersson blir Örebro kommuns projektledare för SM-veckan vintern 2015. Maria Andersson börjar den 1 december och arbetar för närvarande som sportchef på Svenska Bilsportsförbundet.

Maria Andersson har under sina tre år på Svenska Bilsportsförbundet bland annat ansvarat för just Bilsportförbundets medverkan och deltagande i SM-veckorna. Hon har medverkat i utvecklingen av Svenska Bilsportförbundets landslag, talang- och elitutveckling och har varit ett stöd i de olika motorsportgrenarna. Maria Andersson är dessutom en erfaren kartläsare i Rally-VM där hon emellanåt fortfarande tävlar.

– Det känns väldigt roligt och inspirerande att ha Maria med i vår organisation. Hon har det engagemang och den kompetens som så väl behövs under den intensiva period som vi har framför oss. Det är många bitar som ska pusslas ihop för att SM-veckan ska bli den folkfest som vi har lovat, säger Joakim Collin, tillförordnad enhetschef för Bad, idrott och friluftsliv.

Maria Andersson ser fram emot det nya jobbet:
– Jag har jobbat som projektledare under två SM-veckor det här året för Bilsportförbundet, så det ska bli spännande att jobba med det på heltid. Det känns extra kul att det är på hemmaplan och jag vet att vi har en riktig rolig folkfest att vänta i Örebro januari 2015, säger Maria Andersson.

SM-veckan vintern 2015 i Örebro
Riksidrottsförbundet och SVT har utsett Örebro till värdstad för SM-veckan vintern 2015 och är resultatet av ett samarbete mellan Örebro kommun, Örebrokompaniet, Örebro läns idrottsförbund och Örebro skidallians. SM-veckan kommer att innehålla allt från traditionella vintergrenar som skidor till kampsporter och bollsporter. SM-veckan kommer att vara en del i jubileumsåret Örebro 750 år.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in