Mathias Bromé fälld för döende svanen

By on 26 mars, 2023
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Mathias Bromé filmade i gårdagens match i kvartsfinalserien i Behrn Arena, en aktion som gjorde att Timrå åkte på en utvisning och Örebro kunde göra mål.

Nu fälls Mathias Bromé för filmning, han får böta 5 000 kr.

Bestraffningsärende:

Namn: Mathias Bromé

Förening: Örebro HK

Adress: Orvar Bergmarks Plats 5, 70223 ÖREBRO

Matchdatum: 2023-03-25

Mellan: Örebro HK – Timrå IK, SM-slutspel SHL

Domare/Anmälare: Situationsrummet SHL

Böter: 5 000 kr betalas senast 2023-04-26

Beslut

Efter match mellan Örebro HK – Timrå IK, SM-slutspel SHL, den 25 mars 2023, åläggs Mathias Bromé, Örebro HK, följande straff för Diving.

Böter om 5 000 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut.

Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.

Skäl

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, en videosekvens av händelsen och ett yttrande från Mathias Bromé.

Anmälan: Återstår 8.48 av P2 då det sker en filmning/förstärkning. Spelet är i Örebros försvarszon när pucken skjuts ut i neutral zon. Timråspelaren Nr 6 Lyytinen och Örebrospelaren Nr 86 Bromé samt ytterligare en Timrå spelare åker mot pucken. Bromé får en handske på vänster sida av höften fortsätter att åka och väljer sedan att förstärka situationen med sitt kroppsspråk genom att lägga sig ner och därigenom lura domaren att visa ut Lyytinen för interference.

Mathias Bromé: Timrås back nummer sex jagar mig bakifrån. För att komma ikapp drar han mig i byxan, samtidigt som hans skridsko träffar min häl. Detta gör att jag tappar skäret och balansen. Jag är framåtlutad och i en låg åkposition, när vi får kontakt med varandra tappar jag därför skäret vilket gör att jag faller framåt. Jag har ingen avsikt att förstärka eller filma i situationen och det hoppas jag framgår av bilderna.

Disciplinnämnden gör följande bedömning: Genom filmsekvensen och uppgifterna i domarens anmälan finner nämnden det utrett att Mathias Bromé gjort sig skyldig till diving som påstås i anmälan. Nämnden anser att den är av sådan art att den bör leda till bestraffning i form av ett måttligt bötesstraff.

Tillämplig regel: 14 kap 2 § 14 p RF:s stadgar, utvisning enligt regel 64.

Sport | Örebro
Örebronyheter

Källa: Svenska Ishockeyförbundet

You must be logged in to post a comment Login