Melinda Johansson och Fanny Pettersson tilldelas Emax-stipendium.

Av på 12 juni, 2013

Melinda Johansson och Fanny Pettersson, två elever som går andra året på Plusgymnasiets handels-program i Örebro, har under det gångna året, i samarbete med organisationen Ung företagsamhet, uppvisat stora framsteg i sina studier i kombination med stor arbetsglädje.

De har vunnit pris som årets handelselever på skolan och genom sitt framgångsrika UF-företag “Bake your day catering” visat prov på drivkraft, kreativitet, engagemang och sann entreprenörsanda. Affärsidén har varit att baka smarriga och unika bakverk till kunderna vid både enkla och speciella tillfällen med fokus på hög kvalité och personlig service.

Succén med företaget har lett till att eleverna har blivit handplockade och tilldelats ett stipendium för att delta i och representera Örebro län under det nationella evenemanget Emax, ett event arrangerat av STARTcentrum, där hundra av Sveriges främsta unga innovatörer och entreprenörer deltar. Fanny och Melinda kommer under evenemangsveckan vid Örebros Universitet den 16-20 juni att vara med i en tävling i internetbaserad affärssimulering, i en unik möjlighet till fortsatt utveckling och engagemang under ledorden inspiration, kunskap och nätverk.

– Vi gläds med Melinda och Fanny och önskar dem lycka till. Det är otroligt roligt och entusiasmerande att se hur engagerat och målmedvetet de arbetar med projektet och deras arbetsglädje smittar av sig, säger Niklas Torstensson och Micki Lind, lärare på Plusgymnasiet i Örebro.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in