Mopedist provocerade polis i centrala Örebro

By on 26 oktober, 2021
Arkivbild

En polisbil med förare (sk singelpatrull) blev uppsökt av en ung mopedist som körde runt polisbilen och visade finger, uppenbarligen i provocerande syfte att få polisen att ta upp ett förföljande av honom.

Den ensamma kollegan tar upp ett efterföljande av mopeden samtidigt som han larmar andra polispatruller, vid det laget var det uppenbart att den aktuella mopeden var kraftigt trimmad.

Bland annat en motorcykelpatrull larmas som söker upp den flyende mopedisten och de får snart kontakt när mopedisten kör ut från en innergård där det senare visar sig att mopedisten kolliderat med en bil.

Vid flera tillfällen när motorcykeln och mopedisten ligger jämsides så försöker mopedisten att sparka polisen på motorcykeln för att få honom som det bedöms ur balans. 

I ett senare skede kör mopedisten ut på en gräsmatta och får en lättare sladd och springer från sitt fordon, en polis hinner ikapp mopedföraren som grips.

Under förföljandet kör mopedisten även mot rött ljus i en korsning. 

Mopedisten bedöms i skrivande stund vara drygt 15 år och är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, våld mot tjänsteman, olovlig körning.

Ytterligare rubriceringar kan komma att tillkomma.

Örebro | City
Örebronyheter

Källa polisen.se

You must be logged in to post a comment Login