Mycket kultur på höstlovet i Lindesbergs kommun

By on 27 oktober, 2021

Monsterpyssel på biblioteket och matinébio på biografen i Lindesberg, film och skattjakt i Ramsberg, Halloween-disco i Stråssa, höstlovskul i Guldsmedshyttan och gör eget papper, spöken och monster på Frövifors pappersbruksmuseum. Det finns mycket att göra under höstlovet 1-5 november. 

För dig som går i klass F-4 erbjuder biblioteket: Låna och läs en spännande bok under höstlovet så får du en biobiljett till filmen om Nelly Rapp som visas på Lindesbergs Bio fredag 5 november kl 13:00.

Frövifors pappersbruksmuseum:

Tisdag 2 – torsdag 4 november: Välkommen till pappersbruksmuséet under höstlovet. För den skaparsugna har vi öppet i handpappersverkstaden och bjuder på skrämmande pysselaktiviteter för alla åldrar. Passa även på att njuta av museets tillfälliga utställningar om tapeter, nostalgisamlingar i papper och Fideli Sundqvist fascinerande papperskonst. Vila kan du sedan göra med en god fika i gamla verkstaden.

Handpappersverkstan – gör eget papper kl. 11 – 15 i Maskinhallen: Gör ditt egna handgjorda papper! För alla åldrar. Ingen föranmälan krävs. 7 personer i verkstaden åt gången.

Skapande verkstad – spöken och monster kl. 11 – 15 i Maskinhallen: Vi skapar fritt i papper utifrån temat spöken och monster. För alla åldrar. Ingen föranmälan krävs.

Ramsberg: 

Måndag 1 november kl 16:00 Filmvisning: Resta bygdegård, Ramsberg.

Onsdag 3 november kl 14:00: Skattjakt i Lasse-Majas fotspår: Samling bakom Ramsbergs kyrka.

 

Tisdag 2 november och torsdag 4 november: Kulturcentrum/Biblioteket i Ramsberg har till höstlovet fått in ”nya böcker” – från sagor till fantasy. Nya öppettider från 2 november: Tisdag och torsdag 10.00 – 12.00 och 17.00 -19.00. Välkomna att låna!

Stråssa:

Onsdag 3 november kl 18: Halloween-disco: Navet, Stråssa.

Guldsmedshyttan:

Torsdag 4 november kl 17:00: Höstlovskul: Guldsmedshyttans församlingshem.

Lindesberg:

Du som går i klass F-9 och är bosatt i Lindesbergs kommun kan vara med på Lindesbergs kommuns höstlovsaktiviteter. Det finns massor av olika saker att vara med på – exempelvis matinébio och monstervecka på biblioteket (se nedan). Hela utbudet och mer information om aktiviteterna hittar du på www.lindesberg.se.

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login