Närhet till övriga vårdavdelningar – en av många fördelar

By on 6 september, 2019

Närhet till övriga vårdavdelningar – en av många fördelar när barn- och ungdomspsykiatrins vårdavdelning nu har flyttat in i nya lokaler på USÖ.

Den 5 september invigde barn- och ungdomspsykiatrins vårdavdelning sina nya lokaler på Universitetssjukhuset i Örebro. Ett stort antal personer passade på att delta under invigningen och titta runt i de för verksamheten anpassade lokalerna.

– Det är mycket glädjande att vi nu har flyttat in i de för oss nya lokalerna, säger enhetschef Kerstin Kullberg. Vi har en tid sökt efter alternativa lokaler som är bättre anpassade för vår verksamhet och nu är vi i mål. Det känns mycket bra att få driva vår verksamhet vidare i de här lokalerna. Det är förstås positivt för oss som jobbar här men allra viktigast är att vi kan erbjuda en förbättrad vårdmiljö för våra patienter och deras föräldrar eller vårdnadshavare.

Vi arbetar kontinuerligt för att kunna erbjuda en modern psykiatri som bedrivs med utgångspunkt i patienternas behov. Att barn- och ungdomspsykiatrins vårdavdelning nu flyttat in i nya, ändamålsenliga lokaler är en viktig del i detta arbete, säger Carina Dahl (S), ordförande i Region Örebro läns beredning för psykiatri, hjälpmedel och habilitering.

– I de för oss nya lokalerna finns precis som tidigare sex vårdplatser, behandlingsrum, expeditioner, aktivitetsrum, skolsal och ett lugnt rum. Den stora skillnaden är att vår avdelning nu ligger i anslutning till psykiatrins övriga vårdavdelningar, något som underlättar och möjliggör större samverkan och samarbete vid behov samt att vi nu även har möjlighet att bedriva psykiatrisk intensivvård med möjlighet att skapa avskildhet för patienter med stort vårdbehov, berättar Kerstin.

Hälsa | Lokalt
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login