Nethouse växlar upp i Karlskoga – ser stora möjligheter i regionen

By on 23 november, 2018
João Stoltz, vd på Nethouse Sverige. 

För att komma närmare sina kunder i Karlskoga, stärka positionen i Värmland och öka möjligheten att locka till sig rätt kompetens förstärker Nethouse sin närvaro på Alfred Nobel Science Park i Karlskoga. Fler anställda på kontoret kommer ge bättre möjligheter för kunderna att nyttja Nethouse kompetens. Genom satsningen blir Karlskoga därmed Nethouse femte hub i Sverige.

Sedan 2016 har IT-konsultföretaget Nethouse hyrt ett antal kontorsplatser på Alfred Nobel Science Park i Karlskoga. Syftet har varit att komma närmare sina kunder för att skapa bättre förutsättningar för att kunna leverera affärskritiska lösningar. En ökad efterfrågan på IT-tjänster i regionen gör att Nethouse nu stärker sin närvaro i Karlskoga. Fler anställda och ökade resurser gör Karlskoga till en viktig hub för Nethouse fortsatta utveckling i regionen.

– Det känns naturligt för oss att etablera Nethouse i Karlskoga. Först och främst har vi många kunder och samarbetspartners i regionen. Vi har också ett flertal anställda som redan bor på orten, och vi är även övertygade om att det här kommer ge oss förbättrade rekryteringsmöjligheter från övriga delar av Värmland. Vi kommer ha personer från alla våra affärsområden på plats här i Karlskoga vilket kommer ge våra kunder tillgång till all den kompetens de behöver för att lösa sina utmaningar, säger João Stoltz, vd på Nethouse Sverige. 

Återtar tidigare stark IT-mark
Den 22 november invigde Nethouse sina nya lokaler och på plats finns representanter från Karlskoga kommun, Örebro Universitet, Alfred Nobel Science Park och Nethouse. De senaste åren har ett flertal IT-företag lämnat Karlskoga, men för Nethouse är orten perfekt utifrån ett flertal perspektiv.

– Vi vill göra Karlskoga till ett IT-nav i regionen, precis som det var för några år sedan. Det finns idag många starka teknikföretag men tyvärr inte lika många IT-partners. Det är något vi vill ändra på och vi tror att vi tillsammans med andra lokala aktörer kan hjälpa företagen här att växa i takt med den digitalisering vi är mitt uppe i, avslutar João Stoltz.

I samband med invigningen fick deltagarna även bekanta sig med HoloEd, det samarbetsprojekt mellan Karlskoga kommun, Alfred Nobel Science Park, Nethouse och Örebro Universitet som undersöker hur Augmented Reality kan användas för att utveckla nya former av distanslärande i skolan. En satsning som Skrantaskolan i Karlskoga varit en del av.

Genom satsningen blir Karlskoga Nethouse femte IT-center i Sverige, i sällskap av Örebro, Stockholm, Linköping och Borlänge.

Länet | Karlskoga
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login