Nora kommun bjuder in föreningar och studieförbund till digital workshop

By on 21 januari, 2022

Nora kommun bjuder in till digital workshop den 1 februari med föreningar och studieförbund, för att fortsätta stärka samverkan mellan kommunen och civilsamhället.

På workshopen deltar politiker och tjänstepersoner från Nora kommun, målet är att ska skapa samsyn och engagemang för den gemensamma utvecklingen av samhället.

– Ingen kan göra allt själv, men tillsammans så har vi möjligheten att göra det, säger socialchef Fredrik Bergström.

Ideella organisationer är ett värdefullt komplement till den kommunala verksamheten. Kommunen har sedan tidigare samarbete med en rad olika organisationer och vill fortsätta utveckla det samarbetet.

– Samverkan med civilsamhället är ett värdefullt utbyte som vi är stolta över och vill fortsätta att utveckla, säger kommunstyrelsens ordförande Solveig Oscarsson (S)

Samarbetet syftar till att främja invånares hälsa och välbefinnande. För att nå en hållbar samhällsutveckling behöver många olika verksamheter och olika kompetenser samverka.

– Nora har ett starkt föreningsliv med många eldsjälar och det är glädjande att vi tillsammans kan diskutera hur vi ska fortsätta att utveckla samarbetet, säger kommunalråd Tom Rymoen (M)

Workshop om Nora kommuns samverkan med civilsamhället

  • När: 1 februari 2022
  • Tid: Klockan 16.00 – 18.00
  • Var: Digitalt
  • Målgrupp för workshopen: Representanter från civilsamhället, tjänstepersoner & politiker

Örebro län
Örebronyheter

Källa: Nora Kommun

You must be logged in to post a comment Login