Nu är det dags att önska skola i Kumla

By on 11 januari, 2023
Bild: Kumla kommun

Nu är det dags att önska skola inför förskoleklass och årskurs 7 i Kumla, välkommen med din önskan senast den 31 januari 2023.

Nu är man välkommen att önska skola för sitt barn som ska börja förskoleklass eller årskurs 7 i augusti läsåret 2023/2024.

Önska skola

Som vårdnadshavare har man möjlighet att önska i vilken skola sitt barn ska gå, om man inte gör ett aktivt val kommer ditt barn att placeras i en skola nära hemmet. Det innebär inte alltid att det är den skola som ligger närmast hemmet.

Om barnet i dag går i en skola utanför kommunen eller om man ansökt en plats i en skola utanför kommun för fortsatt skolgång måste man ändå logga in och ange skola utanför kommunen.

De som har barn i grundsärskolan behöver inte göra ett skolval.

Fördelning av platser

Eleverna placeras efter vårdnadshavarnas önskemål i mån av plats, om efterfrågan att få börja i en viss skola är större än antal platser kan inte alla elever som sökt dit få plats.

Om det behöver göras ett urval bland eleverna beräknas skillnaden i avstånd, det är skillnaden i avstånd mellan den önskade skolan och den skolan eleven kan få plats på som avgör turordning. Den elev som får den största ökningen i avstånd placeras på den önskade skola.

Mer information inför skolvalet vad gäller önskan och placering.

  • Ansökan mellan den 15-31 januari 2023
  • Ansökningsperioden för skolvalet är mellan den 15 januari till 31 januari och ansökan måste signeras av båda vårdnadshavarna.
  • Besked om placering kommer senast i slutet av mars.

Länk till ansökan: minaskolval.se/kumla.

Frågor?
Vid frågor, maila skolval@kumla.se eller kontakta kommunens servicecenter på telefon 019-58 80 00.

Kumla
Örebronyheter

Källa Kumla kommun

You must be logged in to post a comment Login