Nu kan fler Örebroare med elbil åka till Romme Alpin

By on 2 februari, 2023
Bild: JMWGolin

Nu kan fler Örebroare med elbil åka till Romme Alpin, i takt med att behovet av elbilsladdning ökar investerar Romme Alpin i ytterligare 40 laddplatser. Totalt finns nu 80 laddplatser där besökare kan ladda sina elbilar med hjälp av Easypark-appen.

– På Easypark tycker vi att det ska vara enkelt att ladda sin elbil, oavsett om man är hemma eller på semester. Dessutom ska det vara möjligt att köra längre sträckor. Därför har vi som ambition att hela tiden öka tillgängligheten av elbilsladdning. Det är ett stort steg mot ännu smidigare och mer lättillgänging laddning när Romme Alpin väljer att utöka sina laddplatser tillsammans med oss, säger Anders Bäck, Sverigechef på Easypark

Romme Alpin har cirka 350 000 besökare om året och parkering är en viktig del för att tillgodose gästernas behov. Easyparks siffror visar en ökning av elbilsladdning, genom den egna appen, med över 190 procent under 2022 jämfört med året innan.

I samband med ökningen av eldrivna fordon och därmed den ökade efterfrågan på tillgängliga laddstationer, väljer Romme Alpin att inför denna säsong addera ytterligare 40 platser. Totalt finns nu 80 platser för elbilsladdning som hanteras via Easypark-appen.

– 2021 investerade vi i 40 laddplatser som nu utökas till det dubbla. Det finns ett stort behov av laddplatser på många platser runt om i Sverige och för oss blir det ett naturligt tillfälle för snösugna bilister att kunna ladda bilen medan man tillbringar dagen i backen. Det är vi stolta över att erbjuda. Vår anläggning är populär som dagsresmål för stockholmare, örebroare, västeråsare och många fler som ligger inom en laddnings räckvidd, säger Erica Sterner, Marknadschef på Romme Alpin.

Romme Alpins platser för laddning finns placerade på en avgränsad del av den stora parkeringsytan. Det krävs ingen förbokning, utan den gäst som behöver ladda, hittar en ledig plats och kan sedan ladda under hela dagen utan att behöva flytta på bilen.

Avgiften för en heldags laddning är 350 kr. Laddningen i laddstolparna är 11kw.

Nöje | Örebro/Örebro län
Örebronyheter

Källa: JMWGolin

You must be logged in to post a comment Login