Ny demensdagvård invigs i Nora

By on 21 februari, 2018

Fredag 23 februari kl 10 inviger Jonas Åkerman (S), Nora kommuns nyastartade demensdagvård, på Hagby Ängar.

– Demensdagvården blir en möjlighet att ge innehåll och stimulans i vardagen till den som behöver det, samtidigt som man kan ha kvar tryggheten i sitt eget hem, säger Jonas Åkerman (S), kommunalråd och ordförande i individnämnden och socialutskottet.

Våren 2016 konstaterades i rapporten ”Strategier för ökad möjlighet till kvarboende för äldre personer i Nora kommun” att Nora erbjuder få möjligheter och insatser som bidrar till att äldre personer kan bo kvar i den egna bostaden. Nora kommun har därför startat en verksamhet med rehabilitering på Aktivitetscenter och erbjuder samvaro via social dagvård, också de på Hagby Ängar. Av de av rapportens föreslagna utvecklingsområden bidrar nu demensdagvården till ökade möjligheter även för den som är sjuk i en demenssjukdom att bo kvar hemma längre.

– Nora eftersträvar att äldre ska ha de bästa tänkbara förutsättningarna att bo kvar i eget boende så länge det ger god livskvalitet och är tryggt, säger Jonas Åkerman. För personer med demenssjukdom är det möjligt om de får tillgång till stöd utifrån både sina behov och förutsättningar.

Mer om demensdagvården på www.nora.se

Länet | Hälsa | Nora
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login