Ny e-tjänst för ansökan om försörjningsstöd

Av på 21 oktober, 2019

Nu kan medborgare i Örebro kommun ansöka om försörjningsstöd digitalt med en ny e-tjänst. Med e-tjänsten blir det enklare att fylla i ansökan på rätt sätt. Ansökan kommer kunna fyllas i och skickas in med mobiltelefon, dator eller surfplatta. Tjänsten vänder sig till personer som redan har kontakt med myndigheten.

I samband med att digital ansökan införs kommer även arbetssättet för handläggarna som jobbar med försörjningsstöd att förändras. För de som ansöker innebär det att de inte längre kommer behöva skicka in alla handlingar när de ansöker.

Till en början är det endast medborgare som tidigare ansökt om försörjningsstöd, och alltså redan har en handläggare tilldelad, som kommer kunna ansöka via e-tjänsten. Inom kort kommer dock e-tjänst finnas tillgänglig även för de som söker försörjningsstöd för första gången.

– Den nya e-tjänsten innebär en ökad tillgänglighet för våra medborgare samt en ökad transparens då man kan följa sitt ärende digitalt genom hela ansökningsprocessen. För våra handläggare möjliggör det förändrade arbetssättet att fokus flyttas från hanteringen av det ekonomiska biståndet till att vara mer tillgängliga för de vi är till för i arbetet mot egen försörjning, säger Carin Westmark, verksamhetschef.

Träffa handläggare och ställ frågor

Under de närmaste veckorna kommer det finnas möjlighet för medborgare att träffa handläggare och ställa frågor om e-tjänsten. Handläggarna kommer finnas på olika platser runt om i Örebro. Handläggarna kommer under vissa tider finnas på Servicecenter, Stadsbiblioteket, Biblioteken i Vivalla och Brickebacken samt på Campus Risbergska.

Det är fantastiskt kul att vi äntligen är i gång med e-tjänsten. Nu hoppas jag att alla som kan ansöker digitalt. Om man känner sig tveksam till att ansöka via e-tjänsten tycker jag att man ska komma och träffa oss, så hjälper vi till med frågor och funderingar, säger Linus Härenstam, projektledare.

Lokalt
Örebronyheter

Källa Örebro Kommun

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in