Ny programdirektör för Barn och utbildning

Av på 13 maj, 2019

Det blir Mikael Carstensen som blir programdirektör för Barn och utbildning, Mikael kommer närmast från en anställning som enhetschef på Skolinspektionen.

Jag är mycket glad över att Mikael tackat ja till tjänsten som programdirektör för Barn och utbildning. Med sin breda kompetens från olika delar inom verksamhetsområdet Barn och utbildning är jag övertygad om att han är rätt person för uppdraget som programdirektör. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Mikael som kommer att bidra till utvecklingen inom såväl Barn och utbildning som för kommunen i sin helhet, säger Anne Andersson, kommundirektör.

– Jag tror att vi har hittat en mycket bra person för det här jobbet. Det är mycket positivt att Mikael har erfarenhet från såväl kommunala som fristående verksamheter inom skolområdet och jag tror att han kan bidra med många nya perspektiv och idéer. Jag tror på ett gott samarbete och är glad att vi nu kan ta ytterligare steg att tillsammans utveckla skolan, säger Marlene Jörhag (KD), ordförande i Programnämnd barn och utbildning.

– Jag har tidigare varit verksam på den privata sidan i Örebro, och fattade då tycke för staden och kommunen. Jag är därför mycket glad för att få återkomma hit i rollen som programdirektör för barn- och utbildning. Till det engagemang och den vilja till utveckling som jag upplever redan finns här hoppas jag kunna bidra med min erfarenhet, för att tillsammans utveckla förskole- och skolverksamheten till den bästa möjliga för alla kommunens barn och elever, säger Mikael Carstensen.

Mikael tillträder tjänsten idag Måndag 13 Maj 2019.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in