Ny strafförlust för Örebro HK

By on 12 november, 2013

Den dåliga trenden fortsätter för Örebro, ikväll kom ytligare en förlust. Nu har Örebro inte tagit en trepoängare på tio matcher.

Det är synd att det inte blev en vinst ikväll. Örebro hade flera chanser att avgöra matchen, men det var ändå ett ojämnt spel och hemmalaget blixtrade till vid vissa moment i matchen, framför allt i sudden då man var nära att göra mål.

Modo segrade idag på grund av att de var mer kyliga i straffläggningen. Patrik Ross valde att skicka fram två backar för Örebro. På presskonferensen efteråt tyckte han att det inte spelade någon roll. ”Våra forwards missade sina frilägen” kommenterade han.

Ross tyckte även hans lag spelade bra idag, den vann skotten och borde ha vunnit. Ross kändes även lite pressad under presskonferensen han gav inga tydliga svar på de frågor han fick. En sak är iaf säkert, en seger skulle sitta fint. Kommer den mot Leksand på lördag?

Det var två avvaktande lag som inledde den första perioden. Örebro såg osäkra ut men höll sig till spelet och gick på mål. Modo var dock det vassare laget och skapade farligare lägen mot Örebro.

Modo fick ett powerplay och var nära på att göra mål. Laget skapade flera farliga chanser men Örebro stod upp bra mot Modos tryck.

Hemmalaget fick även de ett powerplay men lyckades inte lika bra som Modo. Efter powerplayet höjde Örebro spelet och avslutade perioden bra som dock slutade 0-0.

Tempot var högre och Örebro spelade bättre i början av den andra perioden. Man fick ett tidigt powerplay som Justin DiBenedetto gjorde mål på. Ett snyggt och rappt handledskott som Modos målvakt inte kunde ta.

Målet bidrog till att Örebro ökade trycket och såg betydligt hungrigare ut än vad de tidigare gjort under matchen.

Bortalaget skulle komma tillbaka. Precis i samma ögonblick som Örebro drog på sig en utvisning kvitterade Adrian Kempe för Modo. Han styrde in ett skott från Oscar Hedman som Tim Sandberg inte såg.

Avslutningen på perioden såg lika osäker ut som starten och periodresultatet blev 1-1.

Matchens tredje period blev en jämn historia men med ett lågt underhållningsvärde. Bägge lagen hade ett par powerplay som man inte lyckades levererade i. Örebros powerplay var långt ifrån bra även om deras 1-0 mål kom i detta spelläge.

Den tredje perioden slutar 1-1 efter att Örebro vunnit skotten med 12 mot 3. Ett övertag som inte märktes på isen.

Sudden Death och straffar
Örebro visade upp sin bästa hockey i matchen övertidsperiod. Laget visade hunger och vilja. Men man missade fyra klara chanser var på Justin DiBenedetto friläge var en av matchen bästa lägen.

Under straffläggningen var Modo det starkase laget, Jeff Tambellini satte två straffar medan Daniel Sondell bara satte en. Modo vann med 1-2.