Ny straffseger för Örebro HK

By on 19 september, 2013

Hemma bra, borta bäst verkar vara Örebro HK:s filosofi den här säsongen. Ikväll tog man sin andra bortaseger och den kom mot regerande svenska mästarna Skellefteå AIK.

Att man dessutom vann på straffar kom också som en överraskning. Under förra säsongen i allsvenskan var Örebro inte alls bra i detta spelmoment. Man har också besegrat två förväntade topplag, FBK och Saik på hemmaplan.

Målrik inledning på matchen
Saik satte fart direkt mot Örebro och pressade tillbaka de rödvita i sin försvarszon. ÖHK tog ett par utvisningar men Saik kunde inte leverera i powerplay.

Mitt i Saiks press fick Örebro ett powerplay som Henrik Löwdahl kunde förvalta, 0-1 till ÖHK. Chocken han aldrig lägga sig för Saik innan Tim Wallace satte 0-2 till Örebro, bra start för laget.

Hemmalaget skulle komma tillbaka, Melker Karlsson kunde reducera i powerplay ca 10 min in i matchen. 2-2 målet kom med ca 1 min kvar av perioden, John Norman gjorde även han ett mål i powerplay.

Matchen gick till övertid
Fast det blev en målrik första period gick matchen till övertid. Ingen av lagen ville gå bort sig och det blev målsnålt efter första.

Tim Wallace kunde göra sitt andra mål för matchen när han gav Örebro ledningen i den andra perioden. Tidigt i den tredje kunde Saik kvittera genom Joakim Lindström och matchen gick till förlängning efter en jämn period.

Straffar fick avgöra
Efter mållös övertidsperiod gick matchen till straffar där Örebro gick segrande ur striden. Tim Wallace och Johan Wiklander satta var sin straff medan hemmalaget bara satte en. Det här var Örebros andra straffseger för säsongen.

Bild: Arkivbild Örebronyheter