Ny VD för Region Örebro Innovation AB

By on 28 januari, 2023
Foto: Region Örebro Län

Region Örebro Innovation är ett nystartat bolag som ägs av Region Örebro län, Örebro universitet via sitt holdingbolag och Örebro kommun. Victor Sunnliden har utsetts till ny VD för det nystartade bolaget Region Örebro Innovation AB.

Bolaget ska agera som ”spindeln i nätet” med en styrande och mäklande funktion i det regionala innovationsstödssystemet. Den främsta uppgiften är att få övriga aktörer i systemet att växa samt att tillhandahålla kunskap om innovationsutveckling, specialiserad affärsutveckling och finansiering som kan nyttjas av aktörerna i systemet.

– Det känns väldigt bra för oss att äntligen få komma igång ordentligt. Nu kan vi jobba ännu mer för att stärka hela systemet och öka mottagningskapaciteten i systemet. Säger Petter Arneback-Hjulström ordförande i Region Örebro Innovation AB.

Victor har de senaste fem åren arbetat med investering och etablering för länets kommuner. Han har lång erfarenhet av investeringsfrämjande arbete och har tidigare även arbetet med utvecklingen av Science Parks.

– I Victor får vi en VD med god kännedom om vårt egna stödsystem men också någon som har erfarenheter från andra liknande verksamheter runt om i Sverige. Det här kommer att bli riktigt bra, fortsätter Petter Arneback-Hjulström.

Victor kommer närmast från Business Region Örebro där han arbetar som Inward Investment Manager. Han tillträder tjänsten som VD för Region Örebro Innovation AB den 1 Maj 2023.

– Att få vara med i den här modiga utvecklingen som regionen står för och tillsammans med övriga aktörer ta nästa steg för att bli ännu bättre är en chans som inte kommer särskilt ofta. Jag är oerhört glad och hedrad att styrelsen sätter sitt förtroende till mig och att jag får vara en del av detta, säger Victor Sunnliden.

Örebro
Örebronyheter

Källa: Region Örebro Län

You must be logged in to post a comment Login