Nya hyror klara för LIBO

By on 1 februari, 2023
LIBO`s hyreslägenheter på Lingonvägen i Lindesberg
Bild: LIBO

Efter beslut i Hyresmarknadskommittén är LIBO’s hyresnivå för 2023 klar, hyrorna höjs med 4,4 % från och med den 1 januari 2023.

Höjningen betyder att en lägenhet på 2 rum och kök som tidigare kostat 5 380 kr nu höjs med 237 kr i månaden.

Årets hyresförhandlingar har för LIBO`s räkning sköts av Fastighetsägarna Mitt. Förhandlingarna påkallades under hösten 2022 men då parterna inte kom överens togs ärendet upp i Hyresmarknadskommittén. Den 19 januari beslutade Hyresmarknadskommittén om ny hyresnivå för 2023 och parterna har nu undertecknat beslutet. Hyreshöjningen för 2023 landar på 4,4 %.

˗ Vi har landat i en kompromiss som är godkänd av båda parter. Vårt bud på 8,69% var en bråkdel av de dryga 31% som vi hade behövt för att nå våra ägardirektiv samt ha en underhållsnivå som är långsiktigt hållbar.

– Att vi hamnat på det höga behovet beror på att vi under flertalet år har haft för låga hyresjusteringar i förhållande till omvärldens kostnadsökningar. Dock vill jag poängtera att vi aldrig krävt våra hyresgäster på full kompensation. Vi har alltid jobbat med effektiviseringar av den egna verksamheten för att klara av det mesta av de kostnadsökningar vi drabbats av.

– Nu får vi anpassa vår verksamhet utefter dagens förutsättningar för att kunna leverera bästa möjliga boendemiljö för våra hyresgäster, säger Roger Sixtensson, VD på LIBO.

LIBO´s hyresgäster kommer i dagarna att få hem information om de nya hyresnivåerna.

Ekonomi | Lindesberg
Örebronyheter

Källa LIBO

You must be logged in to post a comment Login