Örebro HK föll i förlängningen

By on 7 januari, 2023

Under lördagen åket Örebro HK till Malmö för att ta sig an Malmö Redhawks i den 31 omgången av SHL.

Örebro vann senast efter att ha vänt matchen mot Rögle till straffar. Malmö hade tre raka förluster inför den här matchen och hade haft en tuff tid med stort behov av en vinst.

Det var Örebro som började den första perioden bäst, bortalaget hade en tidig period där man var lite slarviga med passningarna men man vände på det och började dominera spelet. I den nionde minuten tog också Örebro ledningen genom Christopher Mastomäki som i en rörig situation framför mål kam pressa in 0-1. Örebro fortsatte att pressa Malmö som trots det sakta jobbade sig in i matchen, men i den 20 minuten kunde Örebro dock göra 0-2 genom Gustav Backström. Det skulle dock bara gå elva sekunder innan Malmö reducerade med vändande puck så att säga.

Malmö kom ut med en betydligt mycket bättre inställning i den andra perioden och hotade Örebro i de första minutrarna innan bortalaget fick ordning på spelet. Nu hotade Örebro Malmö och hade flera fina chanser men utan resultat. I den 31 minuten precis när Örebro började få till sitt spel bra så kvitterade Malmö 2-2, dåligt psykologiskt läge för Örebro. Men det blev inga fler mål i perioden som slutade 1-0 till Malmö.

Den tredje perioden startade med en anstormning från Malmö, så pass mycket att Örebro tog en timeout i den 47 minuten. Efter timeouten så jobbade sig Örebro tillbaks in i matchen som blev betydligt mycket jämnare. Båda lagen hade mycket fina chanser men det blev inga mål och tredje perioden slutade 0-0 och matchen gick till förlängning.

I förlängningen var det Malmö som var hetast och kunde avgöra i den 64 minuten så det var Malmö som fick med sig extrapoängen denna match.

Ännu en match där Örebro gör en bländande bra insats i den första perioden om vi bortser från misstaget som gav Malmö reducering med 22 sekunder kvar. Men problemet som börjar kännas symtomatiskt att man gör dåliga andraperioder för den här var bedrövlig. Man tillåter Malmö att kvittera och presterar inte mycket alls, det här kommer vara avgörande om man kan komma tillrätta med eller inte.

Nästa match spelar Örebro HK på torsdag den 12 januari hemma mot Linköping.