Örebro HK föll mot succé nykomlingen

By on 14 oktober, 2023

Under lördagen tog sig Örebro HK an MoDo Hockey på bortaplan för den tionde omgången av SHL 2023/2024.

Örebro vann senast efter förlängning mot Timrå i en match där man hade en svag första period och en ganska intetsägande andraperiod. Succé nykomlingen MoDo förlorade senast mot Luleå men låg på en tredje plats före matchen och ville fortsätta uppåt.

Örebro var det hetare laget i den första perioden, även om Modo hade ett par bra anfall. Bortalaget lyckades dock hålla motståndarna på utsidan och kunde därmed stänga ner mycket av MoDos offensiv. Örebro hade däremot svårt att få in pucken och den första perioden slutade 0-0.

MoDo började den andra perioden i numerärt överläge och kunde efter 1.30 ta ledningen efter mål i powerplay. Efter målet hade Örebro svårt att få ordning på sitt spel, men efter ett tag fick man styr på spelet och man tog sakta över spelet.  Men precis som i den första perioden så hade bortalaget svårt att få in pucken och att man hamnade lite vär mycket på utsidan. Perioden slutade 1-0 till MoDo.

Den tredje perioden började Örebro i ett rasande tempo där man på kort tid skapade flera vassa chanser och i den 44 minuten kunde Hannes Björninen kvittera 1-1. Efter kvitteringen så blev spelet ganska öppet och i den 51 minuten kunde MoDo åter ta ledningen efter en lite slumpartad situation 2-1. Spelet blev nu åter ganska öppet och lagen bytte chanser och i den 59 minuten så tog Örebro ut målvakten ”i enligt mig fel läge då laget inte hade kontroll på pucken” och när MoDo då erövrade pucken i egen zon så kunde hemmalaget sätta 3-1. Matchen slutade 3-1 till MoDo.

Man kan inte låta bli att bli lite besviken när Örebro förlorar, men det handlar inte så mycket om att man förlorar men hur man gör det. För var är den effektivitet som vi vant oss vid att se från Örebro, var är det där lite tuffare spelet som man gjorde sig kända för och som tjänat laget väl. Nu för man matchen och skapar lägen, men enligt mig så hålls man alldeles för mycket ute längs sargen och när skotten kommer och det gör dom ofta så är det mitt i målet och där står ju Målvakten. För att detta skall fungera så måste man göra som vid målet, dra isär lagdelarna och tvinga målvakten till förflyttningar. Enligt mig skulle man spela ett lite rakare spel när man kommer in i offensiv zon och kanske tackla lite mer, nu tycker jag att man gör det svårt för sig lite för ofta. Sen får lagledningen inte kalla in målvakten innan laget har kontroll över pucken men så är det ju enligt gammalt. Nu får vi ta nya tag och se till att spöa HV71 hemma härnäst.

På torsdag den 19 oktober tar Örebro HK emot HV71 hemma i Behrn Arena.

Matchfakta MoDo Hockey vs Örebro Hockey

• 13.16 Utvisning MoDo, två minuter David Bernhardt, Tripping.
  • 19.26 Utvisning Örebro, två minuter Jonathan Lekkerimäki, Tripping.

Den första perioden slutade 0-0
Skottstatistiken för den första perioden Modo Hockey 5 vs Örebro Hockey 12

• 21.31 Mål MoDo, Riley Woods 1-0.

Andra perioden slutade 1-0 till MoDo.
Skottstatistiken för den andra perioden Modo Hockey 6 vs Örebro Hockey 9

• 43.43 Mål Örebro, Hannes Björninen 1-1.
  • 50.01 Mål MoDo, Mikkel Aagaard 2-1.
  • 51.17 Utvisning MoDo, två minuter Erik Walli Walterholm, Hooking.
  • 51.44 Utvisning Örebro, två minuter Jonathan Lekkerimäki, Closing hand on puck.
  • 58.41 Mål MoDo, Erik Karlsson 3-1 i tom målbur.

Tredje perioden slutade 2-1 till MoDo