Örebro HK räddade slutspelsplats med straffar

By on 12 mars, 2024
Arkivbild foto: Karl-Johan Sandberg

Ödesmatch för Örebro när man under kvällen tog sig an Linköping HC på bortaplan, absolut sista omgången i Svenska Hockeyligan 2023/2024 och det är bara vinst alternativt poäng som gäller. Samt resultat som måste gå Örebros väg i matchen mellan Rögle och MoDo, annars var det tack och godnatt.

….

Örebros agerande under första perioden skrek inte direkt desperation, eller med andra ord ”Vi vill och ska vinna det här”! Det var i mina ögon ett riktigt konstigt agerande när det är så mycket som står på spel, Örebros spel var segt, slarvigt ganska mediokert. Där fanns en känsla av att man egentligen ville vara någon annanstans, visserligen vann man skottstatistiken med 11-4 men det var ganska ofarliga sådana.

Ett mål kom under första delen, där hemmalaget kunde ta ledningen i den 14 minuten under ett powerplay. Målet kom efter att Örebros defensiv var ute och kollade läget någon annanstans, där man lämnade målskytten Patrick Russel helt ren framför Örebros Jonas Arntzen som inte hade en chans. När man gick till pausvila var Linköping i ledning.

….

Det var ett helt annat Örebro som kom ut i den andra perioden med en betydligt mycket bättre energi och speed. Detta ledde till att Hannes Björninen lyckades kvittera i börja av perioden. Efter att hemmalaget tagit timeout så fick man lite bättre ordning på spelet och lyckades återta ledningen så Linköping kunde gå till ännu en pausvila i ledning.

….

Örebro kom åter ut med energi och fart med siktet inställt på minst ett mål till, samtidigt stod det oavgjort i matchen mellan Rögle och MoDo vilket innebar att Örebro behövde vinna. Med bara dryga två och en halv minut kvar lyckades då Örebro kvittera samtidigt som Rögle tog ledningen. Nu räckte det med att ÖHK skulle få med sig extrapoängen, men man satsade fortfarande på en vinst. Tyvärr blev det inte fler mål och matchen gick till förlängning.

….

Förlängningen blev intensiv men ganska chanslös och det blev följaktligen inga mål så matchen fick avgöras med straffar.

….

När det kom till straffar så var det bara Samuel Johannesson och Robert Leino som lyckades näta så Örebro fick med sig extrapoängen och är därmed klara för åttondelsfinal.

….

Det här blev lite mer spännande än vi önskat, men nu slipper vi summera säsongen redan nu. Frågan är varför laget kommer ut så svagt i den här matchen när man uppenbarligen har en helt annan energi i laget, det bevisar man ju i andra och tredje perioden.

Nu får man möta Luleå och det är ju en motståndare som tidigare har passat Örebro, men det återstår att se hur det går med det.