Örebro HK störtdök i den tredje perioden

By on 9 september, 2022
Arkivbild - Foto: Karl-Johan Sandberg

Örebro Hockey tog sig an Växjö Lakers i Behrn Arena, i den sista försäsongsmatchen. Det har inte varit någon blixtrande försäsong för laget som har blandat och gett, kvällens match blev inte bättre än den förra då Örebro HK störtdök i den tredje perioden.

Första perioden fick en intensiv inledning, först och främst från gästande Växjö som låg på ordentligt i uppspelsfasen, Örebro avvaktande men det kändes ändå ganska tryggt i defensiven. Hemmalaget kom tillbaka för att skapa en hel del framåt där ett helt rent läge missades, i den 18 minuten tog man ledningen med det kom en kvittering i den 20 minuten och den första perioden slutade oavgjort.

Örebro kom ut i den andra perioden och visade upp en helt annan inställning sett till matchstarten, redan i den sjätte minuten hade man dragit på sig en utvisning som Växjö utnyttjade och kunde ta ledningen. Desto längre tiden gick desto mer irriterat blev det och det gnabbades mer eller mindre efter varje avblåsning, man kan säga att det inte kändes som en träningsmatch. Örebro tryckte på men kom inte ifatt, istället var det Växjö som låg på hårdast i slutet av perioden. När andra perioden var över stod det 2-1 till Växjös favör.

Om den andra perioden gick till Växjö så kom den tredje att bli en ren bortatillställning där Örebro inte hade mycket att säga till om, det var Växjö för hela slanten. Det fanns ingen fokus, det var virrigt och osynkat i Örebro. Matchen slutade 4-1 till Växjö.

Sett till matchen var Örebro med i den inledande perioden där man var med på samma villkor som gästande Växjö, i den andra började hemmalagets spel att bli lidande. Man var inte riktigt med och gästerna var snäppet bättre, vilket visade sig i målprotokollet. I den tredje perioden var det tack och godnatt för Örebro som lika gärna kunde ha varit kvar i omklädningsrummet, för så dåligt var det.

Nu var det en träningsmatch, men det här var den sista innan Svenska Hockeyligan brakar igång och då ska det se bättre ut än hur det såg ut ikväll. För brakar igång gör det, Örebro HK startar säsongen i Behrn Arena lördag 17 september kl.18.00. Man gör det antagligen framför fullsatta läktare som bara det kommer att ge extra energi till hemmalaget (förhoppningsvis), om spelet fortsatt harvar kommer det inte bli kul att gå på hockey i Örebro!

Matchfakta Örebro HK vs Växjö Lakers

• 8 minuten utvisning Växjö, powerplay Örebro, utan resultat.
  • 11 minuten utvisning Örebro, powerplay Växjö, utan resultat.
  • 18 minuten mål Örebro, 1-0 William Wikman.
  • 20 minuten mål Växjö, 1-1 Ludvig Nilsson.

Första perioden slutade 1-1

• 7 minuten utvisning Örebro, powerplay Växjö. Mål i den 9 minuten, 1-2 Joel Persson.

Andra perioden slutade 1-0 till Växjö

• 7 minuten utvisning Växjö, powerplay Örebro, utan resultat.
  • 9 minuten mål Växjö, 1-3 Glenn Gustafsson.
  • 19 minuten tom målbur Örebro.
  • 20 minuten mål Växjö i tom målbur, 1-4 Miika Koivisto.