Örebro HK Tog femte raka segern

By on 27 oktober, 2022

Det var dags för Örebro HK att möta Växjö Lakers i den 15 omgången av SHL 2022/2023 och det gjorde de på bortaplan under torsdagen.

Örebro kom till match med fyra raka segrar och var mycket taggade att fortsätta den sviten. Växjö hade inte förlorat mot Örebro hemma på de sju senaste mötena och vann även senaste matchen borta mot Skellefteå, så de var sugna på en andra seger.

Den första perioden började ganska jämnt även om tempot var lite lågt, det var dock Örebro som hade de hetare chanserna. I den sjätte minuten kunde Kristian Näkyvä sätta ledningsmålet med en lite turlig studs 0-1. Matchen fortsatte att vara jämn men det var fortfarande Örebro som stod för de vassare chanserna. Inget av lagen lyckades dock göra något mer mål så perioden slutade 1-0 till Örebro, noterbart var att det inte var någon utvisning under perioden.

Spelet i den andra perioden började även det jämnt, men nu var det även jämnare gällande chanserna. I den 37 minuten kunde sedan Växjö kvittera 1-1, det skulle dock inte stå sig länge då Örebro i den 39 minuten kunde återta ledningen genom Linus Öberg när han satte en retur efter en styrning från Leo Carlsson 1-2. Den andra perioden kompenserade utvisningsmässigt för den första då den bjöd på hela fem stycken dock utan några mål i powerplay. Andra perioden slutade 1-1.

I den tredje perioden va Växjö tvungna att jaga kvittering, men det var Örebro som kontrollerade spelet och det tog inga chanser. I den 52 minuten kunde dock Emil Larsson utöka Örebros ledning till 1-3. Växjö tog ut målvakten mot slutet av perioden men de lyckades inte reducera och Örebro tog hem matchen och där med femte raka segern.

Detta var en av de mest kontrollerade matcherna jag sett med Örebro prestera den här säsongen där ingen av spelarna dippade direkt över tre perioder. Vist har man en liten dipp i den andra perioden, och då lyckas Växjö göra mål  men man tog sig snabbt upp med replik. En riktigt bra match från laget och fortsatt serieledning så nu ser vi fram mot nästa match.

Nästa match spelar Örebro HK på lördag den 29 oktober mot Timrå IK hemma på Behrn Arena.