Örebro HK tog sin första seger för säsongen

By on 21 september, 2013

Dagens match mot HV71 blev en rolig historia för Örebro HK. De vann med 4-0 efter att ha spelat en av sina bästa matcher på länge.

Som hockeyåskådare och örebroare var det en fröjd att se laget prestera på isen. ÖHK var inte snabbat och de radade inte upp chans efter chans. Men Örebro levererade och kunde arbeta till sig en seger. De vek inte ner sig i närkamperna och gav aldrig HV någon chans att etablera spel i zon.

Det var även Örebros profiler som klev fram när det behövdes, kapten Henrik Löwdahl satte 1-0 och Kalle Olsson gjorde 2-0. Johan Wiklander gjorde återigen mål på straff i den tredje perioden och han är fortfarande 100 %. Justin DiBenedetto kunde sätta 4-0 i tom bur.

Fortsätter Örebro att spela som de gjorde idag kan det bli ett roligt äventyr för de rödvita i SHL. Idag fick publiken se en av de bästa hockeymatcherna som har spelat i Behrn Arena. Bra jobbar ÖHK.

HV71 sätter tempot på matchen direkt, det går fort och det är få avblåsningar i inledningen. Örebro hänger med bra och spelar fysiskt och rappt mot HV. Emil Kåberg satte in en snygg tackling i anfallszon på en HV-spelare.

Örebros ledningsmål kom lite överraskning. Efter att bortalaget hade haft en längre tids press i anfallszon fick hemmalaget en tekning i HV:s. Örebro vann tekniken och pucken fann sin väg in i målet efter ett snyggt passningsspel. Conny Strömberg var inblandad och målskytten hette Henrik Löwdahl.

Örebro gjorde en bra period även om HV var lite snabbare, men hemmalaget gick till periodvila med en rättvis 1-0 ledning.

Örebro drog ner tempot på matchen och HV71 kunde inte sätta samma press på målet. HV71 drog dessutom på sig ett par utvisningar. Örebro var riktigt nära att ta ledningen med 2-0 i powerplay men HV fick undan pucken precis innan den han passera linjen.

Det räckte inte för HV, Örebro kontrade sönder bortalaget och i en av dessa kontringar kom 2-0 målet. Örebro fick ett läge där de kom med tre spelare fria, Kalle Olsson var längst fram och kunde enkelt skjuta in 2-0.

Örebro spelade sitt livs hockey och HV hade svårt att få ut sitt spel. Mot slutet av perioden hade bortalaget några bra lägen att reducera med Örebro skulle gå till pausvila med en stabil ledning.

Hemmalaget Örebro fortsatte och spela bra hockey i den sista perioden. HV71 fick inte mycket uträttat även om de inte spelade dåligt. Örebro fick en straff som Johan Wiklander förvaltade och hemmalaget kunde öka på till 3-0.

HV71 såg omotiverade ut och tog tidigt ut målvakten för att få in en redusering. Men det funkade inte och Justin DiBenedetto kunde sätta sitt första mål för säsongen i tom bur. 4-0 blev slutresultatet och Örebro tog sin första seger för säsongen.